Ezúttal Körmenden találkoztak a nyugdíjasok

droszler | 2005. október 16 09:27:40 | körmendi hírek |
Zala megyei vendégeket fogadtak

Körmend egyik legnagyobb létszámú, aktívan mûködõ kö­zössége a Nyugdíjas Vöröskeresztes Klub. Szerteágazó, gyü­mölcsözõ kapcsolatokat ápolnak többek között a Zala megyei társközösségekkel is. Rendszeresen látogatják egymást, részt vesznek közös programokon, rendezvényeken, kiránduláso­kon, ismeretterjesztõ összejöveteleken.

A zalalövõi nyugdíjasokkal 14, a letenyeiekkel pedig 6 éves múltra tekint vissza ez a kapcso­lat. Ennek jegyében a közel­múltban Körmenden a Korona étteremben találkoztak egymás­sal az idõs hölgyek és urak. Szeptember 22-én a körmendiek a zalalövõi, 29-én pedig a letenyei társaikat látták vendégül.
Az utóbbi kapcsán Fodor Er­nõné Mária néni, a körmendi klub vezetõje érdeklõdésünkre elmondta, napjuk ugyancsak színes, változatos és némileg bi­zony fárasztó is volt. Negyven­egy letenyei klubtársukat kirándulásra is elvitték, amely során ellátogattak az ausztriai Güs­singbe, felkeresték a Batthyány­
emlékhelyeket. Útjuk Körmend testvérvárosába, Fürstenfeldbe vezetett, ahol megnézték a várat, az Augustinus múzeumot, és lá­togatást tettek az ottani idõsek otthonában is, ahol kellemes, baráti fogadtatásban részesítet­ték õket. Uzsonnával is megven­dégelték a társaságot.
Mindkét csoport körmendi lá­togatása a Koronában fehér asz­tal melletti beszélgetéssel, va­csorával zárult, melyeken han­gulatos muzsikáról a Percsák ze­nekar tagjai gondoskodtak.

ász
Rábavidék
XVI. évfolyam 17. szám


Lakossági kapcsolatok

központi e- mail: kormend[kukac]kormend.hu
központi telefonszám: 94/592-900
fax: 94/410-623
cím:
Körmendi Közös Önkormányzati hivatal,
9900 Körmend, Szabadság tér 7.