Adomány a körmendi és a szentgotthárdi rendőrségnek

droszler | 2005. október 26 19:11:57 | körmendi hírek |
Közel 1 millió forint értékû adományt kapott a körmendi és a szentgotthárdi rendõrség a két város Közbiztonsági Közalapítványától. A számítástechnikai eszközök és az irodai felszerelések gyorsabbá és szakszerûbbé teszik a bûnüldözõ és -megelõzõ munkát.

A körmendi és a szentgotthárdi rendõrség munkáját évek óta segíti a két város közbiztonsági közalapítványa. Az önkormányzatok, cégek és magánszemélyek adományaiból most közel 1 millió forint értékû számítástechnikai eszközt és irodafelszerelést vásároltak. A hordozható számítógépek és nyomtatók például a baleseti helyszínelõk munkáját könnyítik. Ezekkel ugyanis helyben elkészíthetõk a jegyzõkönyvek és jelentések.

Szendrõdi Barnabás rendõrkapitány, Körmendi Rendõrkapitányság

„Rövidebb az idõ a reagálásnál, rövidebb az idõ a helyszínen történõ tevékenységnél, az állampolgárt nem kell feleslegesen mozgatni, ezzel költségeket takarítunk meg.”

A körmendi és a szentgotthárdi rendõrök többfunkciós irodatechnikai felszereléseket és digitális fényképezõgépeket is kaptak. Munkájukat a két város közbiztonsági alapítványa pénzzel is támogatja. Ezzel az állam bûnüldözõ feladatát vállalják át -hangzott el a sajtótájékoztatón.

Horváth Tibor kuratóriumi elnök, Körmend, Szentgotthárd Közbiztonságáért Közalapítvány

„Azzal, hogy itt a rendõrséget támogatjuk, akár a túlmunka megváltással, vagy pedig a rendõrségi autók több futtatásával, ezt a pénzösszeget egy normálisan mûködõ rendszerben máshol is fel lehetne használni.”

A rendõrök remélik, hogy a támogatás révén a bûnüldözés nemcsak szakszerûbbé, hanem eredményesebbé is válik.

Tanai Ibolya

Forrás: Pro-28 Stúdió


Lakossági kapcsolatok

központi e- mail: kormend[kukac]kormend.hu
központi telefonszám: 94/592-900
fax: 94/410-623
cím:
Körmendi Közös Önkormányzati hivatal,
9900 Körmend, Szabadság tér 7.