Ankéton a körmendi kosarasok

droszler | 2005. október 29 10:14:46 | kosárlabda |
Trummer Rudi is elégedett az új irányítóval

Az elmúlt hét végén a piros-feketék mérkõzésén nem sikerült a bravúr a körmendi kosarasoknak. Pedig a szolnoki szereplés elõtti napon rendezett szurkolói ankéton a jelenlévõk még bíztak a gyõzelemben. Fodor Sándor, a csapatot mûködtetõ gazdasági társaság ügyvezetõje azt javasolta: a szakmai ügyekkel kezdõd­jön az eszmecsere, hogy a játékosok idõben ágyba kerüljenek.

A sportvezetõ hangsúlyozta az eltelt hónapokban nagy volt a mozgás a csapat háza táján. A két külföldin kívül Grebenár Pé­ter is távozott, így legfontosabb feladat a center pótlása volt. A lengyel Miroslaw Lopatkát sze­melték kis erre a posztra, akit egykori „játszótársával", az amerikai Tezale Archie-val ma­rasztaltak is a körmendiek. Visz­szatért Samir Mujanovics és Trummer Rudi, a csapat többi tagját tehetséges fiatalok alkot­ják:

- Kevés olyan csapat van eb­ben a mezõnyben, akik két kül­földivel vágnak neki a bajnok­ságnak, de nekünk az idén csak erre van anyagi hátterünk. A klub gazdasági stabilizálása jó úton halad, évek óta elõször lát­juk a jövõt. Persze a szakma több pénzt szeretne játékosvá­sárlásra fordítani, de nekünk egyelõre ennyire telik. Meg­nyugtató a számunkra, hogy a város önkormányzatától, szemé­lyesen Bebes István polgármes­tertõl sok segítséget kapunk, azt tapasztaljuk: õ komolyan gon­dolja, hogy ez a csapat elsõsor­ban a városé és nem a tulajdono­soké - mondta az ügyvezetõ.

Sabáli Balázs, a csapat edzõ­je, a szurkolók szemében még „zöldfülûnek" számít, ezért nem is engedték meg neki, hogy ülve mondja el székfoglaló elemzé­sét. Megtudtuk: a csapat 13 elõ­készületi mérkõzést játszott, s ebbõl nyolcat megnyert, s mind­össze egyszer veszített abban a felállásban, amiben mindenki az edzõ rendelkezésére állt. Ám õ is óvta a szurkolókat a túlzott optimizmustól, szerinte a reális cél a nyolcba kerülés lehet. Hangsúlyozta: az igazi erõvi­szonyok majd november dere­kára alakulnak ki, sok csapat ugyanis csak az utolsó napok­ban stabilizálta játékoskeretét.

Patonay Imre szakmai igaz­gató a tõle megszokott közvet­len stílusban szólt a szurkolók­hoz. Elárulta: az új amerikai irányító jó választásnak tûnik: csapatember, leosztja a labdá­kat, még a Trummer Rudi is elégedett vele. Putesz szerint ennek a csapatnak az ereje ab­ban van, hogy jó közösséget al­kotnak, ott a pályán a körmendi szív, és a fiúk távolról nagyon jól tüzelnek.

v. t.

Rábavidék
XVI. évfolyam 18. szám

(A második fordulót - a csarnokfelújítás miatt - is idegenben játszó Marc-Körmend Kecskeméten nem kis meglepetést okozva 90-86-os gyõzelmet aratott)


Lakossági kapcsolatok

központi e- mail: kormend[kukac]kormend.hu
központi telefonszám: 94/592-900
fax: 94/410-623
cím:
Körmendi Közös Önkormányzati hivatal,
9900 Körmend, Szabadság tér 7.