Körmenden ülésezett a megyei kisebbségi bizottság

droszler | 2005. október 31 16:14:43 | körmendi hírek |
Beszámoltak a körmendi romák

A megyei közgyûlés kisebbségi és külügyi bizottsága október 18­-án délután Körmenden a városháza nagytermében kihelyezett ülést tartott. A rendkívüli összejövetelen beszámolót hallgattak meg a körmendi Cigány Kisebbségi Önkormányzat (CKÖ) munkájáról is, melyet a CKO képviselõi, Horváth Csinik Sándor (elnök), Takács József testületi tag, Horváth Kapitány László volt önkormányzati képviselõ jelenlétében Horváth Percsák Sándor képviselõ-testületi tag, valamint Bebes István polgármester tartottak meg.

Szóltak egyebek mellett az 1998-ban létrehozott kisebbségi önkormányzat eddig végzett munkájáról, tevékenységének ta­pasztalatairól. Értékelték az egészségügy, a szociális szféra te­rületén végzett munkát, a szociál­politikai támogatások hatékony­ságát. Kiemelték az Alsóberki vá­rosrészen folyó sporttevékenység pozitívumait, a kulturális téren végzett munka eredményeit, melyhez sorolták az év során megrendezett Roma fesztivál programjait és az igen jól sikerült roma napi rendezvénysorozatot is.
Nem titkolták a szociális jelle­gû és lakásproblémákat sem, szó volt a Bartók Béla lakótelepi sok gondot okozó épület lakóiról is. Ennek kapcsán elhangzott, hogy beindult az úgynevezett C-akciós lakóterület-vásárlási program is a városban.

A jövõ terveivel kap­csolatban Horváth Percsák Sán­dor elmondta: elképzelései kö­zött szerepel egy, a cigánymuzsi­kát, roma népzenét továbbéltetõ zenekar megalakítása. Az Alsó­berki focipályánál szeretnének idõvel egy közösségi programok­ra is alkalmas telehágat megépí­teni, akár csatlakoztatva a már meglévõ sportöltözõi épülethez. Ebben számítanak nemcsak a körmendi városvezetés, hanem a Vas Megyei Kisebbségi Alap pénzügyi támogatására is.
Horváth Csinik Sándor, a kör­mendi cigány kisebbségi önkor­mányzat vezetõje köszönetét fe­jezte ki a városi és megyei veze­tésnek az eddig kapott támogatá­sokért és segítségért. A napirend során dr. Horváth Sándor, a Vas Megyei Múzeumok Igazgató­ságának vezetõje jelezte, hogy egy országos cigány múzeum lét­rehozása van folyamatban, amely anyagának feldolgozásához, ki­alakításához fotók, tárgyak, hasz­nálati eszközök gyûjtésében szá­mítanak a körmendiekre is.

ász
Rábavidék
XVI. évfolyam 18. szám


Lakossági kapcsolatok

központi e- mail: kormend[kukac]kormend.hu
központi telefonszám: 94/592-900
fax: 94/410-623
cím:
Körmendi Közös Önkormányzati hivatal,
9900 Körmend, Szabadság tér 7.