Bővült az üdülési csekk felhasználhatósága

droszler | 2005. november 09 19:45:25 | közérdekü |
Az üdülési csekkel jelenleg 2700 hazai szállásadó szolgáltatásait, 300 utazási iroda belföldi programjait, tömegközlekedési vállalatok helyközi menetjegyeit, államilag támogatott kulturális fesztiválok részvételi díjait, balatoni horgászengedélyeket, valamint gyógyfürdõ szolgáltatásokat lehet kiegyenlíteni. Az üdülési csekk felhasználhatóságának bõvítése céljából a Fõvárosi Állat- és Növénykert belépõ jegyeinek megvásárlására is mód nyílik 2005. november 1-tõl – értesült az OBJEKTÍV Hírügynökség.

A Fõvárosi Állat- és Növénykert az ország egyik lelátogatottabb kulturális intézménye. Évente egymilliónál is több látogató keresi fel ezt az intézményt, amely így nemcsak a természetvédelemben, az oktatásban és a kutatásban tölt be kiemelkedõ jelentõségû szerepet, hanem fontos színtere a rekreációnak, kikapcsolódásnak, családi szabadidõtöltésnek is.

A felhasználhatóság bõvítésével az a cél, hogy az üdülési csekk tulajdonosok a hazai kulturális intézmények egyik legjelentõsebbikébe támogatott formában is eljuthassanak.

A gazdasági társaságok által vásárolt kedvezményes üdülési csekkel ma 400.000 ember rendelkezik, és a tervek szerint 2005. végéig további 100.000 ember számára jelent eszközt az üdülési csekk a pihenéshez, rekreációhoz, egészségmegõrzéshez. Ez azt jelenti, hogy ebben az évben mintegy 12 milliárd Ft értékû üdülési csekk forgalom várható.

Hírforrás: OBJEKTÍV Hírügynökség


Lakossági kapcsolatok

központi e- mail: kormend[kukac]kormend.hu
központi telefonszám: 94/592-900
fax: 94/410-623
cím:
Körmendi Közös Önkormányzati hivatal,
9900 Körmend, Szabadság tér 7.