Triplazápor zúdolt a Kakasokra

droszler | 2005. november 12 09:56:25 | kosárlabda |
A Falco otthonában elszenvedte elsõ vereségét az idei szezonban a Toroman-alakulat. Az elsõ negyedben még partiban volt a hajdúsági kosárlabdacsapat a Falco otthonában, aztán egyre inkább szétesett a hajdúságiak védekezése, ezt kihasználva a hazaiak tekintélyes elõnyre tettek szert, amelyet a mérkõzés végéig megõriztek.

A debreceni légiósok közül ezúttal Roman Horvat nem öltözött szerelésbe, hiszen Toroman mester úgy gondolta, ezt a meccset leginkább a palánkok alatt lehet megnyerniük fiainak. A szakvezetõ ebbõl a szempontból nem is gondolkodott rosszul, az más kérdés, hogy a mezõnyemberek gyenge teljesítménye, valamint a mérkõzés felében mutatott védekezés miatt esélyük sem volt a diadalra Bukváéknak.

Az elsõ negyedben még fej-fej mellett haladtak a csapatok, és meglepõ volt, hogy Kálmán képtelen volt a gyûrûbe találni. Ahogy azonban a hazaiak kulcsembere elkapta a fonalat – három negyed alatt dobott 35 pontot –, úgy kezdtek elhúzni a dobást szinte alig hibázó – emellett a bírói síp szempontjából is hazai pályán játszó – szombathelyiek.

A Kakas-fiúk képtelenek voltak szabályosan egy az egyben megállítani a Falco-rohamokat, amikor pedig zónavédekezésre váltottak, akkor jöttek zsinórban a hárompontos kosarak. A fejben és fizikálisan sem topon lévõ vendégek a találkozó alatt összesen 18(!) triplát szedtek be, ami a zónavédekezés csõdjét jelenti.

A nagyszünet után felsejlett a kiütés réme is, hiszen a harmadik etapban közel harminc ponttal tartottak elõrébb Kálmánék, ám a negyedik negyedben Powell és Bukva remek teljesítményével közelebb kerültek a hajdúságiak. A vége így is mínusz 18 pont lett, ami azt is jelenti, hogy idénybeli elsõ vereségét szenvedte el az eddig nagyszerûen menetelt Vadkakasok.

Rajko Toroman: – Elsõsorban gyenge védekezésünk miatt vesztettünk, de nem tudom hibáztatni a fiúkat, hiszen mindenkin érzõdött a fáradtság. Gratulálok a Falcónak!

TÉNYEK
Falco–Debreceni Vadkakasok 110–92 (24–20, 35–22, 28–17, 23–33).
Szombathely, 800 nézõ. Vezette: Valovics, Bognár, Szilas.
Falco: KÁLMÁN 35/15, GLAVINICS 20/6, Pankár 9/9, BORSZÉKI 8/6, Martin 9. Csere: Henrik 9/9, JAROSEVITS 12/3, Váradi 8/6, Mándity. Edzõ: Váradi Attila.
Vadkakasok: Fodor M. 6, Williams 17/12, Molnár A., Andriukaitis 9/3, POWELL 27. Csere: Swietonski 5, BUKVA 20, Tóth G. 8/6, Kovács I. Edzõ: Rajko Toroman.

Hajdú Online


Lakossági kapcsolatok

központi e- mail: kormend[kukac]kormend.hu
központi telefonszám: 94/592-900
fax: 94/410-623
cím:
Körmendi Közös Önkormányzati hivatal,
9900 Körmend, Szabadság tér 7.