Biztató gazdasági eredmények a gyógyszergyárban

droszler | 2005. november 28 11:18:35 | körmendi hírek |
Kattintson a képere !
Jelentõs beruházások az Egisben

Elõreláthatóan 2006 februárjában fejezõdik be Körmenden az Egis Rt. Lacta Gyógyszergyárában a tablettaüzem bõvítése és korsze­rûsítése. Az 1,2 milliárd forintos beruházásnak része még egy csomagolóüzem felépítése is, amely ugyancsak három éven belül elké­szül - tudtuk meg dr. Faragó Gábor igazgatótól (képünkön).


- A munkálatok a tervezettnek megfelelõen jó ütemben haladnak, jelenleg az elsõ év végén tartunk. A beruházás következtében új mo­dern gépsorok javítják a munka hatékonyságát, ennek következté­ben nem lesz szükség a hétvégi mûszakokra és a bérmunkások foglalkoztatására. Elindítottuk a gyógyszergyártó szakmunkások képzését, erre elsõsorban a fiatal dolgozóinkat iskoláztuk be - tud­tuk meg a gyárigazgatótól.
Dr. Faragó Gábor azt is el­mondta, az elõzetes mutatók alap­ján úgy tûnik, ezúttal is jó évet zár az Egis. A tervet sikerült túlteljesí­teni, de emögött kemény és fe­gyelmezett munka van. Az ered­ményesség titka, hogy hatékony­nak bizonyult a kereskedelem há­lózat megerõsítése, és néhány új termék bevezetésére is sor került. A Servier és az Egis közös beru­házásában Moszkva mellett épül egy új gyár, ahol tablettagyártás folyik majd. Az oroszországi be­ruházás mûszaki, technológiai elõkészítésért is felelõs körmendi igazgató hangsúlyozta, az idõn­ként szárnyra kelt híresztelésekkel ellentétben ez a beruházás a kör­mendi üzemre nézve semmilyen hátránnyal nem jár. Sõt. Akkor adódhatnának inkább helyben gondok, ha ez a gyár nem épülne meg. A 2007 tavaszára elkészülõ gyógyszergyárban az Egis termé­keinek mintegy 15 százalékát ál­lítják majd elõ.

v. t.

Rábavidék
XVI. évfolyam 20.szám

Fotó: Wolf Ferenc


Lakossági kapcsolatok

központi e- mail: kormend[kukac]kormend.hu
központi telefonszám: 94/592-900
fax: 94/410-623
cím:
Körmendi Közös Önkormányzati hivatal,
9900 Körmend, Szabadság tér 7.