Jubilál a Szépművészeti Múzeum

droszler | 2005. november 29 09:53:53 | kultúra |
Különleges bemutatókkal, megújulva ünnepli alapításának 100. évfordulóját jövõre a Magyar Szépmûvészeti Múzeum, amelynek egy évet felölelõ centenáriumi rendezvénysorozata csütörtökön kezdõdik meg.



Budapest a múzeum-térképen
Bozóki András, magyar kulturális miniszter elmondta, a Szépmûvészeti Múzeumnak fõszerepe van abban, hogy a mûvészetkedvelõk többé nem állnak meg Bécsnél, a nemzetközi múzeum-térképre Budapest is felkerült - tette hozzá.



Két új kiállítás
A Szépmûvészeti Múzeum ünnepi évét Sólyom László köztársasági elnök nyitja meg december elsõ napján, az alapítás 99. évfordulóján; ekkortól két új idõszaki kiállítás látható az intézményben.



Van Gogh kiállítás
A Szépmûvészeti Múzeum 100. születésnapján, 2006. december 1-jén Van Gogh mûvészetét bemutató kiállítás nyílik. A tárlatra a világ legjelentõsebb múzeumaiból kölcsönöz mûveket az intézmény, amely addigra kívül-belül megújul.



Mûemléki renoválás
A homlokzat mûemléki renoválása már elkezdõdött. A 1,5 milliárd forintos rekonstrukció során klimatizálják az idõszaki kiállítóterek nagy részét, korszerûsítik a világítást, és mozgáskorlátozottak által is használható liftet építenek be.

forrás: www.orf-at

Szépmûvészeti Múzeum


Lakossági kapcsolatok

központi e- mail: kormend[kukac]kormend.hu
központi telefonszám: 94/592-900
fax: 94/410-623
cím:
Körmendi Közös Önkormányzati hivatal,
9900 Körmend, Szabadság tér 7.