Ipari park címet kapott az Eybl Körmend Kft.

droszler | 2005. december 10 14:26:10 | körmendi hírek |
Ipari park lett

Sajtótájékoztatón jelentették be tegnap, hogy ipari park címet kapott az Eybl Körmend Kft.

Körmend - Ipari park címet hozott Kiss Péter kancelláriaminiszter az Eybl Körmend Kft.-nek. Ezzel hivatalosan is ipari park lett a terület, s ezután élhet az ezzel járó elõnyökkel.Az Eybl Kft.-nél összegyûlteket Csillag Balázs igazgató köszöntötte. Felidézte, hogy a cég Körmenden megrendezett karácsonyi ünnepségén találkoztak elõször az Eybl vezetõi Bebes István körmendi polgármesterrel. A baráti találkozó fejlõdött üzleti kapcsolattá, s ma már 65 hektárnyi területtel rendelkeznek. Március végétõl mûködik az üzem, amelynek létszámát folyamatosan bõvítik.

Kiss Péter elmondta: 165 ipari park mûködik az országban, ezekben a cégek 150 ezer fõt foglalkoztatnak. Úgy vélte, az olcsó munkaerõre ala-pozott tömegtermelés elmegy a Balkánra, hozzánk pedig a minõségre és a kvalifikált munkaerõre építõ cégek jönnek. Ilyen az Eybl is, amely vezetõinek ígéretet tett: segíti megszerezni az ipari park címet. Örömmel adta át Kóka János gazdasági miniszter határozatát a cím odaítélésérõl. Kiss Péter elmondta: az ipari park cím jogot biztosít ahhoz, hogy a témában kiírt pályázatokon induljanak, és a fejlesztésekhez pénzt nyerjenek. A kormányzat azzal támogatja az ipari park sikerét, hogy ki-építi hozzá a szükséges infrastruktúrát: az M9-es utat, és gyorsforgalmi úttá fejleszti a 8-as fõutat. Bebes István, Körmend polgármestere örömmel fogadta a miniszter utóbbi kijelentését, s közölte, módosító indítványt nyújtott be a parlamenti költségvetéshez, hogy a 8-as elkerülõ szakaszának tervezése megkezdõdhesen. A polgármester emlékeztetett: sokan csodálkoztak, amikor a foglalkoztatás elérte mélypontját, s a városvezetés olyan stratégiát dolgozott ki, amely a vállalkozások letelepedését segíti. Kiderült, hogy ez a stratégia hatékony: a cégek, amelyek partnerei lettek a városnak, hosszú távú foglalkoztatást biztosítanak. Az Eybl szerzõdésben vállalta, hogy 2010-ig 900 fõt foglalkoztat, jövõ hétfõn pedig egymilliárd forintos beruházással megvalósuló logisztikai központ alapkövét teszik le az új parkban.

Kiss Péter Körmenden nyugdíjasokkal találkozott, Szentgotthárdon, a Szlovének Házában bejelentette, hogy kétmillió forintot kap Kétvölgy a kultúrház felújításához. Rábagyarmaton a kistérség polgármestereivel, Õriszentpéteren Varga Ottó plébánossal találkozott. Az új ipari parkban épül az egymilliárd forintból megvalósuló logisztikai cég Kiss Teodóra

10.12.2005 Németh F. bernadett

forrás: www.vasnepe.hu


Lakossági kapcsolatok

központi e- mail: kormend[kukac]kormend.hu
központi telefonszám: 94/592-900
fax: 94/410-623
cím:
Körmendi Közös Önkormányzati hivatal,
9900 Körmend, Szabadság tér 7.