Hazai pályán vesztett a Prokom Trefl

droszler | 2005. december 10 20:18:33 | kosárlabda |
Németh István és Fodor Gergely személyében két magyar légiós lépett pályára a tegnapi napon, a Prokom Trefl csapatával Németh az Euroligában, Fodor pedig a Fürstenfeld színeiben osztrák bajnokin szerepelt.

Hazai környezetben szenvedett hétpontos vereséget a Prokom Trefl Sopot együttese a férfi Euroliga hatodik fordulójában.
Németh Istvánék a B-csoport élén álló Efes Pilsen gárdáját látták vendégül, de a lengyel együttes nem ijedt meg nagyobb ellenfelétõl, az elsõ játékrészben fej-fej mellett haladt a két gárda. A folytatásban is hasonló volt a képlet, a Dalmau vezette sopotiak a félidõt jelzõ sípszóra egy pontra közelítették meg a török csapatot.
A harmadik negyedben aztán meglépett ellenfelétõl az Efes és az amerikai Granger tripláival 9 pontra nõtt az elõnyük. Nem adta azonban fel a Prokom, és a negyed utolsó perceiben egy 13-4-es periódussal 62-62-re egyenlítettek.
A hazaiak legnagyobb bánatára az utolsó 10 perc sem kezdõdött jól számukra, hiszen Németh István révén az ötödik percben szerezték meg elsõ pontjaikat a negyedben. A végjátékban azonban ismét megközelítette ellenfelét a Sopot, de a vezetést átvenniük nem sikerült, majd a csereként beálló Yilmaz hármasa végleg megpecsételte sorsukat.
A hazaiaknál Németh István 9 ponttal fejezte be a találkozót, csapattársai közül a puerto-ricoi Dalmau volt a legjobb, 18 pontja mellett 7-7 lepattanót és gólpasszt jegyzett.


Prokom Trefl Sopot – Efes Pilsen 75-82
Németh István: 22 perc, 9/3 pont, 1 lepattanó, 1 assziszt, 2 labdaszerzés.



Újabb vereséget szenvedett Fodor Gergely és csapata a Fürstenfeld az osztrák bajnokságban.
A 11. forduló elõtt azonos pontszámmal álló oberwarti együttes alacsony színvonalú találkozón gyõzte le a Fodor Gergellyel a kezdõcsapatban felálló vendégeket. Vereségével a Fürstenfeld a 10. helyen áll a 12 csapatos osztrák pontvadászatban.

Macabido Gunners Oberwart – BSC Raiffeisen Fürstenfeld 69-54
Fodor Gergely: 32 perc, 9 pont, 4 lepattanó.



A 2005/2006-os bajnoki évadot nyolc magyar kosárlabdázó kezdte meg különbözõ külhoni bajnokságokban. Dávid Kornél továbbra is a spanyol Tau Ceramica alkalmazottja és stabil Euroliga résztvevõ, akárcsak Németh István, az ex-körmendi "Csicsa" a lengyelországi Sopotban szerepel. Simon Balázs egyévi németországi légióskodás után szerzõdött Belgiumba, ahol a egy bajnokságban szerepel Lóránt Péterrel. Szendrei József visszatért Svájcba, míg Fodor Gergely Ausztriában szerepel idén. Gulyás Róbert a görög Panelliniosban kezdte meg az idei évadot, de a görög klub december kezdetével nem tart igényt a szolgálataira, így jelenleg együttes nélkül van. Decemeber elején talált viszont csapatot Báder Márton, a magyar válogatott centere az Euroligában szereplõ Olympiakosz játékosa lett.

forrás: www.pvsk-panthers.hu


Lakossági kapcsolatok

központi e- mail: kormend[kukac]kormend.hu
központi telefonszám: 94/592-900
fax: 94/410-623
cím:
Körmendi Közös Önkormányzati hivatal,
9900 Körmend, Szabadság tér 7.