Tegnap jelképesen letették a logisztikai központ alapkövét

droszler | 2005. december 13 14:26:00 | körmendi hírek |
Kattintson a képere !
Az új betelepülõ

Körmend (nfb) - A hideg idõ miatt egyelõre dézsában ültettek el tegnap egy fenyõt, jelképéül, hogy elhatározták a Kühne&Nagel logisztikai központ felépítését az új ipari parkban.

A Kühne és Nagel a pénteken ipari park címet kapott park elsõ betelepülõje. A címet az Eybl cég pályázta meg. A két vállalat partneri viszonyban áll egymással.
A Kühne és Nagelt 1890-ben Brémában családi vállalkozásként alapították. Ma 98 országban 620 saját irodával rendelkeznek. 1992 óta a cég Magyarországon is kínálja a szállítmányozási és logisztikai szolgáltatások teljes palettáját. A tradicionális tengeri, illetve légi szállítmányozás mellett közúti és vasúti szállítással, valamint raktár-logisztikával is foglalkoznak. Rendelkeznek egy 12/24 órás belföldi disztribúciós szolgáltatással is. A vállalat folyamatosan növeli jelenlétét a hazai logisztikai piacon. A cég a jelenleg hatezer négyzetméternyi raktárkapacitást 11 500 négyzetméterre növeli.
A Kühne és Nagel 2005 közepétõl egy autóipari beszállító partnerének létesítményen belüli raktár üzemeltetését vállalta el Körmenden, itt 26 fõ dolgozik. A növekvõ mennyiségek, valamint a helyszín stratégiai helyzetébõl adódó elõnyöket kihasználva a Kühne és Nagel úgy döntött, hogy nyugat-magyarországi logisztikai központját Körmenden építi meg. A beruházás elsõ ütemében kétezer négyzetméter átrakó és raktárfelületet alakít ki. Tegnap ennek volt alapkõletételi ünnepsége. A megjelenteket dr. Molnár Gábor cégvezetõ köszöntötte, így az Eybl vezetõit, a gazdasági minisztérium képviselõit, és szólt a cég törekvéseirõl. Friedrich Macher, a Kühne és Nagel vezetõje elmondta: azért települtek a városba, mert a helyi elektronikai és autóipari cégeknek komoly logisztikai partnerre van szükségük. A következõ 3-5 évben száz munkahelyet teremtenek. Az elsõ kapacitást megötszörözik. Bebes István polgármester megerõsítette: a város tovább segíti az ipari park fejlõdését azzal, hogy megépíti a 65 hektárnyi területen a feltáró utat és az infrastruktúrát. Az önkormányzat jó kapcsolatokra törekszik a kormányzattal is, hiszen a továbbfejlõdéshez szükség van a 8-as fõút gyorsforgalmi úttá fejlesztésére, valamint a fõút körmendi elkerülõ szakaszának megépítésére is.
A hideg idõ miatt nem a szokásos módon tették le az alapkövet, hanem egy fenyõt ültettek el a Kühne és Nagel leendõ csarnoka helyén.

Forrás: www.vasnepe.hu

(Vas Népe, 2005. december 13., 3. oldal)


Lakossági kapcsolatok

központi e- mail: kormend[kukac]kormend.hu
központi telefonszám: 94/592-900
fax: 94/410-623
cím:
Körmendi Közös Önkormányzati hivatal,
9900 Körmend, Szabadság tér 7.