A Marc megy, ki jön?

droszler | 2005. december 30 10:03:11 | kosárlabda |
Körmend (fp) - Nem hosszabbítja meg a de-cember végén lejáró névadói szerzõdését a körmendi kosárlabdacsapattal az MSC Cipõértékesítõ Kft. A Marc 1994 decemberétõl volt fõszponzor.

- Annak ellenére, hogy Körmendhez, a megyéhez erõs érzelmi szálak fûzik a céget, az év végén lejáró szerzõdésünket nem tudjuk meghosszabbítani - jelentette be Seres Attila, aki januártól tölti be az MSC Cipõértékesítõ Kft. kereskedelmi és marketing igazgatói pozícióját. A szakember azzal indokolta a német tulajdonos döntését, hogy a korábban az ötszáz hazai topvállalathoz tartozó Marc termelése az utóbbi idõben jelentõsen visszaesett Magyarországon. A racionalizáció és harmonizáció jegyében a jövõben a cég ki-szolgáló és háttérmunkáját egységesen Németországból irányítják majd, míg itthon egy kislétszámú disztribúciós ügynökség marad, amely csak az értékesítési feladatokat látja el. Márpedig ennek a kft.-nek a marketingkeretébõl már nem finanszírozható a korábbi mértékben a körmendi kosárlabdacsapat.

- A közös Európa-kupa vitézkedést, a bajnoki címeket és a kupagyõzelmeket nem feledjük, és további sok sikert kívánunk a csapatnak - zárta szavait Seres Attila.

Az MSC Cipõértékesítõ Kft. (korábban MSC Hungary Kft.) 1994 decemberében állt a körmendi csapat mellé, az együttmûködés sikeressége az ez idõ alatt nyert két bajnoki címben és három kupagyõzelemben mérhetõ.

- Nem ért bennünket váratlanul és felkészületlenül a német tulajdonos döntése, de hadd kezdjem azzal, hogy megköszönöm a cégnek - külön Peter Roysky ügyvezetõnek és Börzsönyi Zoltán marketing és értékesítési igazgatónak - az évtizedes segítségét. A legválságosabb idõkben is kitartottak mellettünk, az, hogy ma is létezünk, az õ érdemük is - indított egy tiszteletkörrel Fodor Sándor, a körmendi csapatot mûködtetõ társaság ügyvezetõje, és így folytatta:

- Hónapok óta azon dolgozunk, hogy túléljük a fõszponzor távozása okozta helyzetet. Mostanra eljutottunk odáig, hogy szóban megegyeztünk egy céggel, amely vállalta, hogy pótolja a Marc idõarányos összegét. Reményeim szerint január elsõ napjaiban ezt írásban is rögzítjük.

Fodor Sándortól azt is megkérdeztük, hol tartanak az adósságrendezéssel?

- A jelenlegi szerzõdéses állománnyal szemben egy fillér elmaradásunk sincs. Keresztes és Grebenár, valamint az edzõi stáb felé vannak még tartozásaink, de ezeknek is megvan a fedezete. Az APEH-nak is ütemezés szerint fizetünk, a törlesztési megállapodás 2007 közepén jár le.

forrás: vasnepe.hu


Lakossági kapcsolatok

központi e- mail: kormend[kukac]kormend.hu
központi telefonszám: 94/592-900
fax: 94/410-623
cím:
Körmendi Közös Önkormányzati hivatal,
9900 Körmend, Szabadság tér 7.