A Magyar Kultúra Napja

droszler | 2006. január 21 09:44:59 | körmendi hírek |
Körmend (kb) - A Kulturális Központ színháztermében rendeztek ünnepséget tegnap a magyar kultúra napja tiszteletére, a gimnázium udvarán pedig megkoszorúzták Kölcsey Ferenc szobrát.

A Himnusz megírásának dátumához kötõdik a január 22-ei dátum, immár több éve ez a kultúra ünnepe Magyarországon.

Ennek tiszteletére tartottak megemlékezést a körmendi színházteremben. A megjelenteket Soós István, a helyi gimnázium igazgatója köszöntötte, majd Tóth Péter, a szombathelyi Bolyai János gimnázium tanára mondta el gondolatait a jeles napról. Kiemelte: a kultúra vezetõ képviselõi már évszázadokkal ezelõtt is válsághelyzetrõl beszéltek. Bár erre válaszként soha nem a beletörõdés fogalmazódott meg, a nemzetkritika ellenére mindegyikükben ott bujkált a változtatás igénye is - fogalmazta meg Tóth Péter.

Az irodalmi eszmefuttatást a kárpátaljai Credo együttes mûsora követte. Az ötödik alkalommal Körmenden vendégszereplõ háromfõs csapat határon túli költõk megzenésített verseit adta elõ.

A rendezvény következõ helyszíne a Kölcsey Ferenc Gimnázium udvara volt. Az iskola névadójának szobránál több helyi intézmény képvi-seletében helyeztek el koszorút. Közöttük voltak a körmendi Dr. Batthyány-Strattmann László Múzeum és a Kölcsey Utcai Általános Iskola képviselõi is.

Forrás: http://www.vasnepe.hu


Lakossági kapcsolatok

központi e- mail: kormend[kukac]kormend.hu
központi telefonszám: 94/592-900
fax: 94/410-623
cím:
Körmendi Közös Önkormányzati hivatal,
9900 Körmend, Szabadság tér 7.