Felújítják a körmendi mozit

droszler | 2006. január 31 22:47:00 | körmendi hírek |
Kattintson a képere !
A körmendi mozi épületének felújítási munkái

Császár Sándor a körmendi mozi üzemeltetõje a 2005. decemberi képviselõ-testületi ülést követõen levelet juttatott el az Önkormányzathoz, melyben ismételten kérte a mozi mûszaki problémáinak felülvizsgálatát. A Városfejlesztési Iroda a helyszínen megvizsgálta az épületet és az alábbi megállapításokat tette:

- A fõépület tetõszerkezete két helyen ázik be, mindkét helyen szakszerûtlenül kivitelezett tetõáttörés miatt.
- A WC fala a kazánház mellett vizesedik, a kazánház beázik, a két épületrész közötti fal elrepedt. A két épületrész között tervezési és kivitelezési hiba miatt (egyenlõtlen süllyedés, dilatáció hiánya) a lapostetõ szigetelése elszakadt.
- A karzatra vezetõ lépcsõ északi fala vizesedik. A vizesedést a szomszédos épület szakszerûtlen tetõfelújítása okozza, a tulajdonost kötelezni kell a helyreállításra.
- Az épületben kialakított gázfûtés gazdaságtalan kialakítású, az ülések között vezetett acélcsõ, mint hõleadó felület elégtelen, a nagy áramlási ellenállás miatt a fûtés folyamatosan üzemel.

A fenti problémák megoldására az alábbi javaslatok lehetségesek:
A beázások megszüntetése egyszerûen megoldható a tetõfedés, illetve a szigetelés javításával, ennek költsége 200.000 Ft. A fûtési rendszer felülvizsgálata szükséges, az ülések közti csõhálózat kiváltása célszerû további radiátorok beépítésével a rugalmasabban üzemeltethetõ fûtésrendszer érdekében. A felülvizsgálat és az átépítés költsége 200.000 Ft.
Az üzemeltetõ által kért elektromos kapacitás csökkentés megoldható, viszont ha késõbb ismét szükség van a jelenlegi kapacitásra, akkor a hálózatfejlesztést ismételten meg kell fizetni.
Az üzemeltetõ kérése volt még a sztereo hangrendszer kialakítása, mivel a többszöri gázáremelés miatti költségnövekedést a jegyárak emelésével csak úgy tudja ellensúlyozni, ha a szolgáltatás színvonala is emelkedik. A hangrendszer kialakítás költsége 180.000 Ft.
A mozi hasznosításának vizsgálatához az építészeti ötletpályázat kiírása 2006. január 31-ig megtörténik.

Az elõterjesztés megtárgyalása után a képviselõ-testület 2006. január 26-i ülésén az alábbi határozatot hozta:

Körmend város Önkormányzata Képviselõ-testülete a körmendi filmszínház épületének felújításához, a fûtésrendszer átépítéséhez és a sztereó hangrendszer kialakításához 580.000 Ft-ot biztosít az intézményfelújítások terhére.




  · Korábban megjelent híreink a témában:

     · Mi lesz veled körmendi Orion?  2006. január 28 09:50:15



Lakossági kapcsolatok

központi e- mail: kormend[kukac]kormend.hu
központi telefonszám: 94/592-900
fax: 94/410-623
cím:
Körmendi Közös Önkormányzati hivatal,
9900 Körmend, Szabadság tér 7.