Kibővült a kórházi étlap

droszler | 2006. február 01 17:47:07 | körmendi hírek |
Körmend (bb) - Január elsejétõl változás történt a Dr. Batthyány-Strattmann László Kórház éttermében, ugyanis az étkeztetésrõl ezentúl a budapesti székhelyû Sodexo Kft. gondoskodik.A tavaly kiírt pályázatra több jelentkezõ is akadt, közülük a fõvárosi étkeztetési kft. nyerte el az étterem üzemeltetését.

A budapesti cégnél elmondták, hogy 2006. január elsejétõl vették át az éttermet a berendezéssel és a dolgozókkal együtt, s hogy még most is folyik a számítógépes rendszer megismertetése és kezelésének betanítása. Az új rendszer egy komplett élelmezési program, melynek különlegessége, hogy még az ételekben lévõ kalóriákat is kiszámolja.

Újdonság januártól, hogy a dolgozók ezentúl kétféle menü közül választhatnak, s továbbra is azt tartják szem elõtt az üzemeltetõk, hogy házias ízeket szolgáljanak fel az étkezéseknél. A betegek menüjében egyelõre nincs változás, viszont az élelmezési cég ennek átformálását is tervezi a közeljövõben. A kft. a szerzõdést decemberben írta alá, így rövid volt az idõ a dolgozók betanításához: az élelmezési vezetõnek még nem volt lehetõsége bepillantani hasonló kórházi étkezdék mûködésébe, ezt viszont - a kft. vezetõinek ígérete szerint - hamarosan pótolják.

S hogy miért jobb az új üzemeltetõ? Erre a kérdésre azt a választ kaptuk, hogy az ország különbözõ pontjain lévõ intézményekben szerzett tapasztalatok összeadódnak, s sok olyan dolgot át tudnak adni a körmendi kórháznak, melybõl mindketten csak profitálhatnak.

Dr. Németh Attilának, a körmendi kórház igazgatójának véleménye szerint mindenkinek azt kell csinálnia, amihez a legjobban ért, ezért is versenyeztették meg tavaly a szóba jöhetõ cégeket. A kórház is próbálta éveken keresztül gazdaságosan üzemeltetni az étkezdéjét, azonban a vezetõség úgy döntött, hogy inkább olyanokra bízzák a konyha mûködtetését, akik tapasztaltabbak ezen a területen. A fejkvóták ezentúl sem változnak, s az étkeztetés most sem kerül többe a kórháznak. Ellenben a dolgozóknak januártól többet kell fizetniük az étkezésért.

Az igazgató hozzátette: a közös munka megkezdése óta még csak pár hét telt el, így nem tud még átfogó képet alkotni az eddigi tevékenységrõl, azonban a visszajelzések pozitívak.

Kiss Teodóra

Forrás: www.vasnepe.hu


Lakossági kapcsolatok

központi e- mail: kormend[kukac]kormend.hu
központi telefonszám: 94/592-900
fax: 94/410-623
cím:
Körmendi Közös Önkormányzati hivatal,
9900 Körmend, Szabadság tér 7.