Megszüljelek…? Vagy Megöljelek…?

droszler | 2006. február 02 10:40:22 | kultúra |
Novák-Kovács Ágnes fenti címû, második, bõvített kiadásban megjelenõ mû Tóthárpád Ferenc Kisvárosi ballada címû versével kezdõdik, a hátsó fedõlapra pedig - Hanák László, Hankiss Elemér, Léhner Zsuzsa gondolatai mellett – a kõszegi költõ ajánló sorai kerültek.

"Magyarországon évente mintegy 60 ezer abortuszt hajtanak végre. Kétszáz nõ lesz öngyilkos nem kívánt terhesség miatt, 35-45 életképes kisbaba hal meg kihûlés, ellátatlanság következtében."
Mintha csak Kõszegi Virágra emlékezne, e héten adott terjedelmes hírt az egyik országos hetilap Novák-Kovács Ágnes Megszüljelek…? Vagy Megöljelek…? címû, második, bõvített kiadásban megjelenõ könyvérõl. A megszállott szerzõ számtalan megoldást is kínálva az írás eszközével harcol a "halálra ítélt" csecsemõkért.
A 222 oldalas kiadvány kõszegi vonatkozással is bír. A megdöbbentõ eseteket ismertetõ mû Tóthárpád Ferenc Kisvárosi ballada címû versével kezdõdik, a hátsó fedõlapra pedig - Hanák László, Hankiss Elemér, Léhner Zsuzsa gondolatai mellett – a kõszegi költõ ajánló sorai kerültek: "Olvasom a könyvet. Átsüt a sorokon, hogy az író személyes küldetésének érzi, a felvilágosító, a néha elrettentõ példákat is bemutató munkát. Ha tehetném, minden tizenéves kezébe odaadnám ezt az olvasmányt. Nem irodalmi élményt, hanem alernatívát, reális választási lehetõséget kínálva elsõsorban. Kívánom, hogy minél többen vegyék kezükbe ezt a könyvet, és kívánom, hogy minél kevesebben legyenek azok, akik ha baj van, nem találnak "életbarát kiutat!"

forrás: www.koszeg.hu


Lakossági kapcsolatok

központi e- mail: kormend[kukac]kormend.hu
központi telefonszám: 94/592-900
fax: 94/410-623
cím:
Körmendi Közös Önkormányzati hivatal,
9900 Körmend, Szabadság tér 7.