Elindult egy együttműködés, kialakult egy párbeszéd!

droszler | 2006. február 13 20:07:51 | körmendi hírek |
Tisztelt Vállalkozók!

Ha az Ön cégét is feszítik az alábbi problémák, akkor érdemes velünk együttmûködnie:

- Nem találok hozzáértõ szakembert.
- A cégünkben dolgozó szakmunkásgárda hamarosan nyugdíjba vonul, hol találok a helyükre szakmunkást?
- Képzésre lenne szükségük a munkatársaimnak, de túl kicsi a cég. Az én pár emberemért nem indítanak el egy egész tanfolyamot.
- Nem tudják a városban, a kistérségben, hogy mivel foglalkozik a cégem.
- Amikor a környezetemben élõ fiatalok pályát választanak, talán nem is jut eszükbe, hogy itt helyben, az én cégemnél is el tudnának helyezkedni, ha azt a szakmát választanák, amire az én cégemben szükség van.
- Fejleszteném a cégemet, de nem tudom, milyen támogatáshoz tudnék hozzájutni. Ki tud nekem ebben segíteni?

A Celldömölki Kistérségi Társulás együttmûködve a Körmenden Foglalkoztatottakért Közalapítvánnyal, a Körmendi Kistérségi Társulással, a Vas Megyei Munkaügyi Központtal és a Reginnov Tanácsadó Kft-vel Foglalkozatási Adatbázis létrehozását kezdeményezi. Mindezt azért, hogy információval rendelkezzünk a cégek problémáiról, gondjairól, fejlesztési elképzeléseirõl, és ezekre velük közösen találjunk megoldást. 2006. február - március hónap folyamán 400 vállalkozással lépünk kapcsolatba, együttmûködést ajánlunk fel az Önök számára. Elõször levélben keressük fel Önöket egy kérdõívvel, aztán személyesen fordulunk Önökhöz és gyûjtjük össze az Önök által elõzetesen kitöltött kérdõíveket. A kérdõíveket feldolgozzuk, és az információkat nyilvánosságra hozzuk.
Mivel a kezdeményezés a Phare CBC Magyarország –Szlovénia Program 2003. évi Kisprojekt Alapjából támogatott, így az adatbázis nyilvános lesz, azt az együttmûködõ cégek számára ingyenesen hozzáférhetõvé tesszük.
A cégeket szeretnénk összekapcsolni az állást keresõkkel is, így az õ számukra is díjmentesen biztosítjuk a hozzáférést. A cégeket szeretnénk összekapcsolni a képzõkkel is. Épp azért, hogy a kis cégeknél jelentkezõ képzési igények is kielégíthetõk legyenek azáltal, hogy azonos képzési igény esetében több cégbõl már összejöhet akkora létszám, ami lehetõvé teszi, hogy elinduljon egy tanfolyam.
Az adatbázisban szereplõ fejlesztési elképzeléseket összefogva, és azokat városi, kistérségi szinten koordinálva, nagyobb eséllyel tudnak a vállalkozások pályázni, támogatást elérni.
Vas megye – sajnos – országos viszonylatban a sor végén kullog a vállalkozások által benyújtott pályázatok számát tekintve.

Néhány vélemény az együttmûködés fontosságáról a celli és a körmendi vállalkozók részérõl:

„Egy párbeszéd elindult, segít abban, hogy a cég jövõje tervezhetõ legyen ezáltal, hogy szakképzett munkaerõhöz jutok és megismerhetem azokat a lehetõségeket, amik az állami támogatásokban rejlenek. Segít eligazodni a dzsungelben.” /Merényi Gusztáv – Euroalbum Kft. Körmend/

„Sok apró, kicsi eredmény viszi elõre a térséget, benne a vállalkozásokat, a munkavállalókat, a lakosságot, a településeket.”

„Most hallottam elõször arról, hogy ez az együttmûködés elindult. Lehetõséget kapnak a vállalkozások ahhoz, hogy együttmûködve közös fejlesztéseket indítsanak be.„

„Személyes kapcsolatot tudok kialakítani. Felfigyelnek a cégemre, én is tudok kapcsolódni másokhoz.”

„Mi közösen: munkaadók, munkavállalók, önkormányzatok képesek vagyunk az EU-támogatások elérésére.”




További információ:
Reginnov Tanácsadó Kft.
Károlyi Tímea projektmenedzser Tel.: 94/573-105
Fax.: 94/573-105
E-mail: karolyit@reginnov.hu


Lakossági kapcsolatok

központi e- mail: kormend[kukac]kormend.hu
központi telefonszám: 94/592-900
fax: 94/410-623
cím:
Körmendi Közös Önkormányzati hivatal,
9900 Körmend, Szabadság tér 7.