Pályázati felhívás- sportlétesítmény építése, felújítása

droszler | 2006. február 18 09:30:00 | közérdekü |
A Nemzeti Sporthivatal (1054 Budapest, Hold u. 1.) pályázatot hirdet a labdarúgás utánpótlás-nevelését szolgáló sportlétesítmények építésének, korszerûsítésének és felújításának támogatására.

1. A pályázat célja

A kiíró a pályázat meghirdetésével elõ kívánja segíteni a labdarúgó utánpótlás-nevelés infrastrukturális feltételeinek fejlesztését.

A pályázati cél megvalósítása érdekében a pályázatot a Nemzeti Sporthivatal (a továbbiakban: NSH) az alábbi tartalommal írja ki:

A labdarúgó utánpótlás-nevelést szolgáló, nemzetközi 105 x 68 méter méretû, meghatározott mûszaki és szakmai paramétereknek megfelelõ, mûfû borítású labdarúgó pályák létesítésének támogatása. A pályázat keretében lehetõség van ezen pályázattal újonnan létesítendõ labdarúgó pályához kapcsolódó világítás, öltözõ, raktár, orvosi szoba, legfeljebb 500 nézõ befogadására alkalmas férõhely kialakításának támogatására is.

2. A rendelkezésre álló keretösszeg

A pályázatok támogatására rendelkezésre álló keretösszeg 170 millió forint.

3. Az igényelhetõ támogatás formája és mértéke

3.1.

A támogatás formája vissza nem térítendõ költségvetési támogatás, pályázatonként legfeljebb 90 millió forint. A támogatás folyósítása utófinanszírozás, részelszámolással és részfolyósítással a támogatási szerzõdésben meghatározott ütemezés és feltételek szerint.

A támogatás a fejlesztés nettó (áfa nélküli) költségének legfeljebb 70%-a lehet.

A pályázó a részérõl fölajánlott önrészt saját kivitelezéssel történõ megvalósítással is kiválthatja.

3.2.

Az elõírt mûszaki tartalmat meghatározó mûszaki követelmény a pályázati csomag részét képezi. A pályázathoz az elõírt mûszaki követelménynek megfelelõ, a megvalósítani kívánt beruházást bemutató mûszaki tervet csatolni kell. A támogatott pályázatok benyújtóival az NSH megállapodást köt, amelyben szerepel az önrész mértéke és annak biztosítási formája, illetve amelyben a felek rögzítik a fejlesztés finanszírozásának pénzügytechnikai bonyolítási módját, ütemezését.

A támogatás maximális összege a kivitelezéshez szükséges, saját erõvel csökkentett nettó összeg, azaz a beruházás nettó költségének 70%-a.

Saját erõként befogadható a fejlesztés részét képezõ, saját kivitelezésben elvégzett teljesítmény is. E teljesítmények elfogadásának a feltételei:

- nem lehet eltérni a vonatkozó pályázati mûszaki követelménytõl;

- a befogadható (saját erõként elszámolható) érték nem lehet több, mint az adott létesítményt megvalósító, közbeszerzés keretében kiválasztott kivitelezõ ajánlatában a saját kivitelezésben megvalósított mûszakilag önálló részfeladatokra megadott ár;

- a saját kivitelezésben megvalósítani vállalt munkálatok értékét a pályázati anyaghoz mellékelt mûszaki tervben szereplõ árazatlan költségvetés megfelelõ munkaneménél szereplõ mennyiségkiírás beárazásával kell megadni.

4. Pályázatot nyújthatnak be: Települési önkormányzatok.

5. Pályázatkezelõ

Nemzeti Sporthivatal

1051. Budapest, Hold u. 1.

6. A pályázat benyújtása

A pályázatok benyújtásának határideje 2006. február 27.

A pályázatot kizárólag személyesen az NSH-nál, a beadási határidõ napján 16.00 óráig lehet leadni.

Egy pályázó egy pályázatot nyújthat be. A benyújtott pályázatnak tartalmaznia kell a hiánytalanul kitöltött pályázati adatlapot és programûrlapot, a szükséges nyilatkozatokat valamint a programûrlapban megjelölt mellékleteket, mûszaki tervet, továbbá a pályázati díj befizetését igazoló bankkivonat hitelesített másolatát. Rózsaszín postai utalványon a postacímre érkezett befizetések nem elfogadhatóak. A pályázatot ÖT elkülönített (EGY eredeti és NÉGY másolati példányban), de egy borítékban kell benyújtani.

7. Pályázati feltételek

7.1.

A megpályázott összeget és a pályázó által felajánlott saját kivitelezéssel történõ megvalósítással kiváltott önrészt leszámítva a fejlesztéshez szükséges többi forrásnak (teljes ÁFA) a pályázat benyújtásakor rendelkezésre kell állnia, vagy a pályázónak pénzügyi biztosítékkal kell rendelkeznie azokat illetõen. Az errõl szóló nyilatkozatot a pályázathoz csatolni kell.

7.2.

Csak olyan pályázatok részesülnek támogatásban, melyek a beruházás során megvalósítják a fogyatékos sportolók és nézõk számára mind építészeti, mind kommunikációs szempontból az akadálymentes környezetet (lásd. Az épített környezet alakításáról és védelmérõl szóló 1997. évi LXXVIII törvény, illetve A sportról szóló 2004. évi I. törvény 63§ 1. bek. b. pontja). A megvalósítás mûszaki dokumentációját a pályázathoz mellékelni kell. Amennyiben a pályázattal megvalósítani kívánt beruházás egy már akadálymentes létesítményben valósul meg, az errõl szóló nyilatkozatot a pályázathoz csatolni kell.

7.3.

A pályázónak nyilatkoznia kell a pályázatban szereplõ, a megvalósítani kívánt beruházás színhelyéül szolgáló ingatlan tulajdoni és egyéb jogviszonyairól, amelyet a támogatás elnyerése esetén a támogatási szerzõdés megkötéséig 30 napnál nem régebbi tulajdoni lappal igazolni kell.

7.4.

A pályázónak nyilatkoznia kell, hogy saját költségén üzemelteti a létesítményt és hogy gondoskodik a rendeltetés szerinti használathoz szükséges karbantartásról, felügyeletrõl és õrzésrõl. A nyilatkozat a pályázat befogadásának érvényességi feltétele.

7.5.

A pályázati támogatásokról a bíráló bizottság elõterjesztése alapján az NSH elnöke 2006. március 3-ig dönt. A nyertes pályázatok listáját az NSH a döntést követõ 3 napon belül http://www.nsh.hu honlapon, valamint a Sportértesítõben teszi közzé. A nyertes pályázókat az NSH közvetlenül értesíti a döntésrõl és tájékoztatást nyújt a szerzõdéskötés feltételeirõl. A nyertes pályázókkal az NSH 2006. március 17-ig támogatási szerzõdést köt.

Elbírálási szempontból elõnyt jelent az érintett térségben a labdarúgó utánpótlás-nevelés aktivitása és kiterjedtsége, valamint az érintett térség létesítmény ellátottságának helyzete, valamint ha a fejlesztéssel megvalósuló létesítmény színtere a Bozsik-programnak és a labdarúgó diákolimpiai versenyrendszernek. Az elbírálásnál hátrányt jelent, ha a pályázó az SPO-BP-03 kódjelû pályázaton korábban támogatást nyert el.

Formai okok miatt érvénytelenített pályázatok esetében a pályázók a közzétételtõl számított 5 napon belül felülvizsgálati kérelmet nyújthatnak be, amit az NSH elnöke bírál el. 7.6.

Az NSH fenntartja magának a jogot, hogy az elbírálási szakaszban, valamint a megvalósítás során (a támogatási szerzõdés szerint) mûszaki ellenõrzést folytassanak le.

8. Pályázati díj

Csak olyan önkormányzat nyújthat be érvényesen pályázatot, amely a pályázati díjat megfizette.

A pályázati díj pályázatonként 25 000 Ft, azaz huszonötezer forint. A pályázati díjat a pályázati átutalással a 10032000-00287845-00000000 számlaszámra lehet befizetni az NSH javára. Kérjük, hogy az átutalásnál a megjegyzés rovatba írják be a pályázat kódját (NSH-SL/A-06)! Az átutalásról szóló bankkivonat hitelesített másolatát a pályázati anyaghoz csatolni kell! A rózsaszín postai csekken postai címre történõ befizetés nem elfogadható.

9. Pályázati csomag

A pályázati csomag (pályázati felhívás, adatlap, programûrlap, mûszaki követelmény) ingyenesen átvehetõ vagy telefonon igényelhetõ az NSH pályázatokat kezelõ Létesítményfejlesztési Osztályánál (1054 Budapest, Hold u. 1. tel.: 06-1-301-9271; 06-1-301-9312)


Lakossági kapcsolatok

központi e- mail: kormend[kukac]kormend.hu
központi telefonszám: 94/592-900
fax: 94/410-623
cím:
Körmendi Közös Önkormányzati hivatal,
9900 Körmend, Szabadság tér 7.