Beépül a foghíj

droszler | 2006. február 21 10:27:19 | körmendi hírek |
Körmend (bb) - Évek óta beépítetlenül áll a város központjában egy foghíjtelek. Kiderült, hogy az ingatlan tulajdonosa szerette volna ennek területét növelni úgy, hogy a telek mögött lévõ egykori cipõmúzeum épületét is megvásárolná az önkormányzattól. Ez azonban nem sikerült.

A körmendi önkormányzatnál elmondták, hogy bár adtak árajánlatot, még nem sikerült megegyezni a vállalkozóval, így a terület továbbra is a város tulajdonában marad. Hozzátették: egy körmendi kft. tulajdonosa kereste meg õket, hogy árajánlatot kérjen a romos, de lakható emeletes ház megvételére. Az önkormányzat úgy határozott, hogy az ingatlant mintegy négymillió forintért értékesíti, azonban voltak kikötései az adásvétellel kapcsolatban: az épületben hárman laknak, s a vásárlónak kétmillió forint hozzájárulást kellene fizetnie a lakók elhelyezéséért.

A kft. igazgatója azért mondott nemet az önkormányzat ajánlatára, mivel úgy gondolja, hogy a lakók kiköltöztetése nem az õ feladata. Így a beépíthetõ területek nagyságát a kft.-nek nem sikerült növelnie, ennek elle- nére a területen hamarosan beindulhat az építkezés. A kft. napokon belül megkapja az építési engedélyt, így legkésõbb idén decemberre felépülhet a lakóház a területen.

forrás: http://www.vasnepe.hu


Lakossági kapcsolatok

központi e- mail: kormend[kukac]kormend.hu
központi telefonszám: 94/592-900
fax: 94/410-623
cím:
Körmendi Közös Önkormányzati hivatal,
9900 Körmend, Szabadság tér 7.