Nem nő az előfizetési díj

droszler | 2002. december 17 19:37:10 | körmendi hírek |
Fogható lesz a Hír TV

December 9-én közgyűlést tartott a Körmendi Kábeltelevíziós Polgárjogi Társaság a Polgármesteri Hivatal nagytermében.
Először a Baranyai Sándor, a PJT elnöke ismertette az idei év során végzett tevékenységüket. Tovább folytatódott a csillagpontos hálózat kiépítése, a Somogyi, a Keleti és a Nap utcában némi késéssel májusban fejeződött ki. A nádaljai optikai hálózat és a törzshálózat is elkészült. A felsőberki városrészen is bevezették a kábeltévét. 2002-ben 75 új bekötés történt, fizetési elmaradás miatt a lekötések között 41 volt olyan, melyeket nem csatlakoztattak vissza a rendszerre.
A jövő évben el kellene kezdeni keleti irányban a törzshálózat átépítését a jelenlegi 300 megaherzesről 600 vagy 800 Mhz-esre, mert úgy már negyven csatorna volna fogható. Remélhetőleg az átépítés 2004 végére be fog fejeződni.
Jó lenne az átépítéssel legkésőbb június közepéig a Kossuth Lajos utcáig eljutni. Szükség volna egy ügyfélszolgálati irodára, hogy az előfizetők ügyeit hatékonyabban intézhessék. A csillagpontos rendszer kiépítését is folytatják.
Megszűnt a Satelit adó, helyette a Hír TV lesz fogható akár már december végétől, vagy a következő év elejétől. Máris fogható egy olyan csatorna, amelyik a vidéki televíziók műsoraiból közöl sugároz válogatást. Mivel jól gazdálkodott a PJT., ezért jövőre nem növekedik az 1000 FT/hó előfizetői díj, a megtakarításból tudják fizetni a Hír TV díját.
Amikor 1989-ben megalakult a PJT, 1054 tagja volt, akik 3 műholdas adót nézhettek a földi sugárzásúak mellett. Ma a 3400 tag tévé 26 csatorna és 7 rádióadó közül válogathat a megyénkben legalacsonyabb előfizetési díjért. A PJT. Vezetősége kéri a havi díj pontos fizetését, mivel fizetési elmaradás esetén kikapcsolják az előfizetőt a rendszerből, márpedig a visszakapcsolás díja 3000 Ft.
Csihar T
Rábavidék


Lakossági kapcsolatok

központi e- mail: kormend[kukac]kormend.hu
központi telefonszám: 94/592-900
fax: 94/410-623
cím:
Körmendi Közös Önkormányzati hivatal,
9900 Körmend, Szabadság tér 7.