Életre kelt Saint-Exupery kis hercege

droszler | 2002. december 17 19:50:11 | körmendi hírek |
Bolyongás a bolygók birodalmában

Antoine de Saint-Exupery Kis herceg című klasszikus felnőtt meséjét állította színpadra a Körmendi Alternatív Színjátszó Társaság.
A premier december 9-én sok gyermeket, szülőt, érdeklődőt csalt be a Színházterem nézőterére. A kíváncsi közönség szinte úgy érezhette, hogy együtt bolyong a bolygók birodalmában a mesésen hercegi és tündérien bájos kis herceggel.
Először Kapui Tibor, a mesélő szólt hozzánk a nézőtér szegletéből, hogy ne felejtsük el: A fölnőttek felettébb furcsák néha." A zongora mögül Rajner Tibor saját szerzeményű zenéjével festette alá a színpadi történéseket. A színen először Tóth Tibor landolt repülőjével, majd előlépett érdeklődő barátja, a kis herceg. Kuráth Patrik nemcsak szöszke hajával, nagy barna szemeivel és piros-kék hercegi kabátjával volt az első perctől kezdve hiteles szereplő, hanem bájos hangja, szép és tiszta beszéde is herceggé avatta a 8 éves tehetséges fiút. Naivitás, gyermeki őszinteség, érdeklődés és hercegi magabiztosság, bölcsesség egyaránt vegyült útkeresésébe, midőn találkozott az Orbán Cintia által megformált virággal, az uralkodó fenségét szövegben és dalban is megfogalmazó Jóna Istvánnal. Majd a hiú (Nagy Rita) kecsessége és gyönyörűsége ejtette ámulatba, kinek bolygóján a kis herceg együtt játszott, tapasztalt a közönséggel. Az üzletember bolygóján Vörös Attila fogadta, az iszákos életének értelmetlenségéről Kékesi István Gábor beszélt neki. A lámpagyújtogató szerepében a társulat új aktív tagjaként Tóth János mutatkozott be, akárcsak az ez alkalommal debütáló Ábel Csilla a tudós tógájába bújva. A 7. bolygón a földön a kígyót ifj. Tóth János keltette életre, míg a kapcsolatteremtés, "szelidítés-művészetével" a nézőtér másik zugából előbújó róka (Jóna Andrea) ismertette meg a kis herceget. Az óriás piros labdákat, mint bolygókat kísérő koreográfia is Jóna Andrea ötleteit dicséri. A tetszetős jelmezeket Albert Éva álmodta és varrta a szereplőkre. A mesét Szalóky B. Dániel dramatizálta és rendezte.

Ács Eta
Rábavidék


Lakossági kapcsolatok

központi e- mail: kormend[kukac]kormend.hu
központi telefonszám: 94/592-900
fax: 94/410-623
cím:
Körmendi Közös Önkormányzati hivatal,
9900 Körmend, Szabadság tér 7.