Kedves Irodalombarátok!

droszler | 2006. április 18 12:20:47 | kultúra |
A FISZ új, a tervek szerint havonta jelentkezõ rendezvénnyel vár mindenkit, aki az irodalom kulisszatitkai iránt érdeklõdik.

A FISZ Klub célja, hogy mûhelymunkával, valódi párbeszéddel segítsen eligazodni az irodalom berkeiben, legyen szó akár egy-egy írás értékelésérõl, akár publikálási lehetõségek keresésérõl, akár egyéb az irodalmi élettel kapcsolatos kérdésrõl.



Elsõ klubestünket április 26-án, szerdán délután 5 órakor tarjuk a Magyar Írószövetség klubjában (1062 Budapest, Bajza u. 18., 1. emelet).

Téma: A klub céljának, „programjának” felvezetése, valamint „A szerkesztõ is ember” címmel a kötetszerkesztés mibenlétérõl, mozzanatairól, szerzõt segítõ aspektusairól beszélgethettek Thimár Attilával, a Ráció Kiadó és a Szépirodalmi Figyelõ szerkesztõjével.



Az estekkel kapcsolatos alapvetõ célkitûzéseink kedvcsináló gyanánt:

A Fiatal Írók klubestje fiatal írók, irodalmárok és az irodalom iránt érdeklõdõk számára szervezõdik. Szakmai mûhelymunkát tervezünk, semmiképpen nem szakállas felolvasóesteket vagy konvenciózus elõadásokat, ahol rendszerint két részre oszlik a társaság, folyamatosan beszélõkre és töményen hallgatókra. Közös részvételre, alkotói munkára teremtenénk lehetõséget e klubestekkel, ahol az est koordinátora (szakmailag felkészült gyakorló írókat és költõket, szerkesztõket, irodalmárokat tanárokat nyertünk meg e szerepkörre) fõként azért szükségeltetik, hogy valóban jó és kielégítõ szakmai tanácsokat kaphassatok. A fõ hangsúly egymás munkáinak megismerésére és a felgyülemlett tapasztalatok megosztására esne, hiszen a FISZ tagjai közül sokan nemcsak írók, de szerkesztõk, elõadótanárok is. S azokra is gondoltunk, akik még nem tudnak három perc alatt megírni egy flekket, akik még az egyetem, vagy uram bocsá’, csak a középiskola padjait koptatják, magyarán, akik még nem írtak annyit, mint idõsebb társaik. Kiemelt alkalmakkor a résztvevõk saját írásainak bemutatására is sor kerül, ám nem a hagyományos módon, egyszerû felolvasás formájában, hanem irodalmárok véleményezésével karöltve.

Mindezeken túl, az irodalmi közéletben való tájékozódásban is szeretne segíteni a klubest, hazai és a határon túli irodalmi folyóiratok bemutatása is témáink között szerepel, egyáltalán nem közömbös ugyanis, hogy kéziratával mely lapoknál lehet esélye a szerzõknek.

Több téma adott már a klub jellegébõl adódóan, de nyitottak vagyunk minden felvetõdõ kérdésre az egyes estek témáját illetõen, hiszen éppen azért hozzuk e fórumot létre, hogy minden érdeklõdõ választ kaphasson kérdéseire.



Esetleges kérdéseire, visszajelzéseire számítunk.

info@irok.hu

www.irok.hu


Lakossági kapcsolatok

központi e- mail: kormend[kukac]kormend.hu
központi telefonszám: 94/592-900
fax: 94/410-623
cím:
Körmendi Közös Önkormányzati hivatal,
9900 Körmend, Szabadság tér 7.