Színházi esték

droszler | 2002. december 23 16:20:46 | körmendi hírek |
Csúnya lány a színpadon

A Csúnya lány című produkciót a Turay Ida Színtársulat neves művészei, Pápay Erika, Nemcsák Károly, Szacsvay László, Sajgál Erika, Simorjay Emese és Kovács István adták elő pótszékes, teltházas előadáson november 14-én a Városi Színházteremben.
A darabra szerveződött társulat rendezőjétől, Kovács Istvántól megtudtuk, hogy népszerű, és igényesen szórakoztató művet kerestek, amikor rátaláltak a Csúnya lányra. A filmen Muráti Lili, Jávor Pál és Kabos Gyula által megformált szerepekre válogatott a rendező és a csapat, akiket szeret és ismer a közönség. Emellett odafigyeltek az igényes díszletekre és jelmezekre is.
A népszerű és csinos ügyvéd elegáns dolgozószobájában indult a parádés humorral fűszerezett komédia. A férjhez menésről álmodó Éva (Pápay Erika) állás helyett szerelmet nyert. S hogy ezt ne veszítse el, hanem házassággal magához kösse a nősüléstől menekülni óhajtó ügyvédet (Nemcsák Károly). Katóvá változtatva magát kiüti állásából a tehetetlenkedő titkárnőt (Simorjay Emese). A darabban kialakul egy szerelmi háromszög, ami hamarosan négyszöggé bővül.
A szemet az egyre pompázatosabb kosztümök, a fület az ismert, zenekari kísérettel előadott zenés-táncos betétek gyönyörködtetik. S végig önfeledt kacagást, könnyed szórakozást nyújt a szereplők élvezetes játéka. Az előadás alatt, illetve a szünetekben Pápay Erikával, Nemcsák Károllyal és Szacsvay Lászlóval sikerült interjút készíteni.

Rábavidék
XIII. évfolyam 20.szám

tama


Lakossági kapcsolatok

központi e- mail: kormend[kukac]kormend.hu
központi telefonszám: 94/592-900
fax: 94/410-623
cím:
Körmendi Közös Önkormányzati hivatal,
9900 Körmend, Szabadság tér 7.