Ösök szívdobbanása

droszler | 2002. december 24 09:54:27 | körmendi hírek |
Éjszakai szivárvány

Időtlen útján a Földgolyó keringve táncol a Nap körül, sötétség és fény váltogatja Kattintson a képere !egymást akárcsak a jó és a rossz. Szűnni nem akaró harcban küzdenek s már nem látják, hogy nem ellenfelek ők, hanem egymást kiegészítő társak. Csak együtt léteznek.
Végtelen mélységével leszállt az est. S én a zene hangjaival mint színekkel megfestelek, szemed fényén át pompázik a csillagokkal ragyogó éjszaka. Most létünk elfordult a Nap arcától, lement a napunk, elaludt a fény. Mint a fának évgyűrűi rakódtak ránk a testetöltött percek. Emlékek széttúrt szemétdombját lassan mossa el az eső a csatorna rácsai között. Tisztán, meztelenül - mint virágok a viharban - állunk a szikrázva gyulladó csillagok alatt. Semmi sem volt a miénk és semmit sem tudtunk megszerezni, földi birtokunkat gyorsan fújja szerte a szél. Elektromos károgás, a lélek szenvedése verseng a testi kínokkal. Menny és pokol keveredik lépéseink alatt. A láb már mozdul, viszik tovább az izmok a testet, de milyen jövőbe érkezik nem sejtheti. Voltunk terített asztalok mellett, megjártuk az álom poklát, a gerinc ritkán pattant inkább csak hajlott, igazodott.
Ősök szívdobbanása lüktet ereinkben, s az ég ajtajában az ifjak emléket állítanak az ősök tiszteletének és együtt indulnak a csillagragyogta szivárvány hídon. Kapuk vagyunk múlt és jövő, külső és belső világok között. Elszálló éji lepke tanítja a szabad szárnyalást tér és képzelet végtelenjében. S már csak csalfa álom a földi lét anyagi valósága, az elmúlás beteljesíti a végső reményt. A tejút csillaghídján a testnélküli fényvilág felragyog. Szabad vagyok a föld porától. Megérintett minket egykor az élet szerelme, s hazavitt minket a halál e tünékeny bolygóról. A belső kék csend a Fény temploma feltárult.
Az ébenfekete égen a csillagos ég szivárványa a tejút őrzi a mindenség békéjét s benne a kozmosz végtelen harmóniáját. Eggyé forrt létünk az örök életű tűzzel.

Szabó Ferenc
Körmendi Figyelő
X. évfolyam 6. szám


Lakossági kapcsolatok

központi e- mail: kormend[kukac]kormend.hu
központi telefonszám: 94/592-900
fax: 94/410-623
cím:
Körmendi Közös Önkormányzati hivatal,
9900 Körmend, Szabadság tér 7.