Kedvenceink

droszler | 2002. december 26 22:10:11 | körmendi hírek |
Kattintson a képere !Bármennyire is óvjuk kedvenceinket, látjuk el őket a szükséges tápanyagokkal, vitaminokkal, ásványi anyagokkal és védőoltásokkal, betegségek ennek ellenére kialakulhatnak. A gyógykezelés széles palettáján egyik módszer a tűszúrásos gyógykezelés, vagyis az akupunktúra.
Ez a módszer hagyományosan tűszúrással végzett gyógyító eljárás, amely a szervezet saját erőinek mobilizálásával biztosítja a szervezet egyensúlyát, a megbomlott egyensúly helyreállítását. Latin eredetű szó (acus=tű, pungere=szúrni) Gyakorlati megfigyeléseken alapul, hatásmechanizmusa - bár az utóbbi időben ezen a téren, jelentős eredmények születtek - még ma sem teljesen tisztázott. Az állatorvoslásba a 90-es évek elejétől fokozatosan szivárgott be ez az eljárás.
Az akupunktúra beépíthető a modern orvostudományba, leginkább kiegészítő kezelésként. Egyik fő hatása a fájdalomcsillapítás, ezért műtéti érzéstelenítésre is alkalmas. Az eljárás segítségével kedvencünk szervezetében zajló különféle folyamatok szükség szerint erősíthetők vagy gyengíthetők. Az állatorvoslás eddigi eredményei alapján elmondható, hogy az akupunktúra legfontosabb területe a mozgásszervi elváltozások gyógyítása. Nagyon jó eredmények érhetők el a gerinc megbetegedései - porckorongsérv, tacskóbénulás - esetén, a fájdalomcsillapítással és a szervezet saját erőinek mobilizálásával. Belgyógyászati megbetegedések esetén szerelném hangsúlyozni, hogy fertőzések esetén az antibiotikumok terápiás adagolása elengedhetetlen! Alkalmas viszont az akupunktúra pl. renyhe gyomor- és bélmozgások serkentésére, túlzott perisztaltika csökkentésére, vagy vese. máj betegségei esetén. A különböző allergiák esetén pl. ekcéma is eredményes lehet, bár itt is a kiváltó allergizáló tényező felderítése a legfontosabb.
Az orvos- és állatorvos-tudomány az utóbbi évszázad során csodálatos eredményeket ért el: antibiotikumok felfedezése, a mikrobiológia fejlődése. a különböző oltóanyagok célszerű alkalmazása stb. Joggal vetődhet fel hát a kérdés, mi indokolja e kiváló eredmények mellett egy ilyen ősi eljárás, mint az akupunkúra létjogosultságát? Röviden összefoglalva a következők:
? Évezredekre visszatekintő, eredményes hatás
? Alkalmazása egyszerű, mellékhatásoktól, túlérzékenységi reakcióktól mentes
? független a gyógyszerek árának változásaitól, tehát olcsó.
Továbbra is várom kérdéseiket rendeléseimen: Körmend, Bástya u. 18. kedd és csütörtök 19-20 óráig.

Dr. Fehér Tamás
Körmendi Figyelő
X.évfolyam 6. szám


Lakossági kapcsolatok

központi e- mail: kormend[kukac]kormend.hu
központi telefonszám: 94/592-900
fax: 94/410-623
cím:
Körmendi Közös Önkormányzati hivatal,
9900 Körmend, Szabadság tér 7.