Ország körüli Drogfutás május 23-án, kedden Körmenden.

droszler | 2006. május 18 22:43:59 | körmendi hírek |
A 18 éves középiskolások több, mint fele kipróbált már valamilyen drogot.
A tendencia folyamatos romlást mutat: az elsõ droghasználat ma mintegy 14 éves korra tehetõ. A Drogmentes Magyarországért Maraton szervezõi 2002-tõl évrõl-évre megszervezik azt az ország - körüli futást, mellyel a drogmentes élet mellett demonstrálnak. A 42 napon át tartó programsorozat idén április 22-én indult a Parlament elõl.

„Önfeláldozó hírvivés, áldozathozatal, személyes akaraterõ, ezek a Maraton ma is élõ hagyományai. Az 5. Drogmentes Magyarországért Maraton civil és hivatásos sportolói elviszik a hírét annak, hogy az ország lakossága nemre, etnikumra, politikai, felekezeti hovatartozásra, világnézetre való tekintet nélkül összefogott ebben a kérdésben, és teremtõ szándékával meg kívánja azt állítani.” – részlet a Kiáltványukból.
Ezért csatlakozott a mozgalomhoz mintegy 600 köztiszteletnek örvendõ személy, többek között Geszti Péter, Gáspár Laci, Straub Dezsõ, és védnökeik között megtalálható Gálvölgyi János, Dr. Túrós András Altábornagy, a Polgárõr Szövetség elnöke, Dr. Berényi János, a Nemzeti Sportszövetség Elnöke, Dr. Bakanek György a Doppingellenes Bizottság elnöke, valamint 5 olimpiai bajnok sportoló.
Ahogy L. Ron Hubbard filozófus mondja: „A drogok megfosztják az életet azoktól az érzésektõl és örömöktõl, melyek az élet valódi értelmét adják:”
A szervezõk fenntartják véleményüket, miszerint csak együtt, összefogással és egyéni felelõsségvállalással lehet valamit tenni a drogproblémával kapcsolatban. Ez mindenkinek feladata. Akciójukhoz a sport értékteremtõ és jellemformáló erejét használják. A 42 napos, 310 települést érintõ, 2000 km-es programhoz több tízezren csatlakoznak, közöttük rengeteg híresség is fut a drogok ellen.
Az 5. Drogmentes Magyarországért Maraton április 22-én indult a Parlament elõl.

További információ: http://www.drogmentes.hu/


Ország körüli Drogfutás május 23-án, kedden Körmenden. Indulás 9.00-kor a Fõ térrõl, a parkolóból.


Lakossági kapcsolatok

központi e- mail: kormend[kukac]kormend.hu
központi telefonszám: 94/592-900
fax: 94/410-623
cím:
Körmendi Közös Önkormányzati hivatal,
9900 Körmend, Szabadság tér 7.