Wellness-tervek

droszler | 2006. június 02 21:00:19 | körmendi hírek |
A szórakoztatóközpont mûködtetéséhez körforgalmat kellene kialakítani, melynek költségeihez öt százalékban a város is hozzájárul

Körmend (bb) - A képviselõ-testület nemrég elõterjesztette az Olip-Hungary kérését, amely szerint a kft. a saját ingatlanán egy wellness- és szórakoztatóközpontot hozna létre. Ezek azonban még csak tervek, bár az elmúlt hetekben a volt cipõgyár területén elkezdõdött a mozgolódás. Teherautók állnak sorban az ingatlan udvarán, s elszállítják az épületbõl kihordott törmeléket. Megkerestük a beruházókat, hogy elsõ kézbõl tudjuk meg, mi épül a területen, ám õk egyelõre elzárkóztak a válaszadástól.
Dr. Stankovits György, a város jegyzõje viszont elmondta: már egy ideje tervezik, hogy fürdõkomplexumot hoznak létre Körmenden. Több ötlet is felmerült már: az egyik az volt, hogy a Rába folyó alsó területein építenének fel egy fürdõkomplexumot, ám ennek az elképzelésnek a tervei még függõben vannak. A másik verzió szerint a Batthyány-kastélyt alakítanák át konferenciaközponttá, ahol medencéket is kialakítanának, azonban ezek az elképzelések is csak papíron szerepelnek még.

- Ez a kastély hasznosításának csupán egyik lehetõsége - jelentette ki a jegyzõ. - A másik elképzelés szerint a kórház mellett rehabilitációs szerepet is betölthetne a gyógyvizes medencékkel ki-alakított épületegyüttes.

A jegyzõ hozzátette, hogy amikor a kft. jelezte az önkormányzat felé, hogy önerõbõl egy wellness-központot szeretnének felépíteni, akkor nagyon örültek, mert ez egybevágott a város elképzeléseivel is. A több mint egymilliárdos beruházásban a kivitelezõk szállodát, éttermet, termálvizes medencéket, diszkót és pizzériát alakítanak ki a város északkeleti részén. A beruházásról többet a jegyzõ sem árulhatott el, azt azonban elmondta, hogy ha elkészül a fürdõkomplexum, új munkahelyek is teremtõdnek.

Ahhoz, hogy a komplexum mûködhessen, a Magyar Közút Kht. elõírta egy körforgalmi csomópont kialakítását, melynek költségei közel százmillió forintra rúgnak.

A körmendi önkormányzat a körforgalmi csomópont megépítésébõl kivenné a részét, s a beruházás öt százalékát - a százmilliós beruházás esetére ötmillió forintot - ajánlott fel.A tervekben egy komplett szórakoztatóközpont létrehozása szerepel

forrás: www.vasnepe.hu




  · Korábban megjelent híreink a témában:

     · Szórakoztató központ épül Körmenden  2006. április 09 10:06:22



Lakossági kapcsolatok

központi e- mail: kormend[kukac]kormend.hu
központi telefonszám: 94/592-900
fax: 94/410-623
cím:
Körmendi Közös Önkormányzati hivatal,
9900 Körmend, Szabadság tér 7.