Kétsávos utat építenek

droszler | 2006. június 17 08:37:16 | körmendi hírek |
Július elejére talán elkészül az ipari területre vezetõ útszakasz

Körmend (bb) - Új út épül a város északkeleti részén. Az ipari területre vezetõ új szakasz elõnyt jelent a cégeknek a szállítmányozás szempontjából, ezenkívül tehermentesíti a város forgalmát is.

Czafit Csaba, a Városfejlesztési, Városüzemelési és Környezetvédelmi Iroda vezetõje elmondta, hogy tavaly közbeszerzési eljárás keretében kerestek kivitelezõket az út megépítésére, ám akkor a beruházás nem valósult meg.

- Az eredeti tervek szerint a kijelölt útvonal egy régi bányagödör szélén haladt volna, melynek a feltöltése jelentõs költséggel járt volna - teszi hozzá az irodavezetõ -, ezért az eredeti nyomvonalat megváltoztattuk, így olcsóbban meg tudjuk építtetni az 1,2 kilométeres, kétsávos utat.

Az út a hozzá tartozó vízelvezetéssel, közvilágítással együtt 140 millió forintjába kerül az önkormányzatnak, ezzel azonban nemcsak az ipari parkba betelepülõ cégek szállítmányozását könnyítik meg, hanem tehermentesítik a Mátyás király utcát a kamionforgalomtól. A szerzõdés szerint az utat június 30-án kellene átadni, ám az idõjárás miatt a használatbavétel valószínûleg csúszni fog.

17.06.2006

Forrás: www.vasnepe.hu


Lakossági kapcsolatok

központi e- mail: kormend[kukac]kormend.hu
központi telefonszám: 94/592-900
fax: 94/410-623
cím:
Körmendi Közös Önkormányzati hivatal,
9900 Körmend, Szabadság tér 7.