Pályázati felhívás

droszler | 2003. január 02 20:49:09 | körmendi hírek |
A Képviselőtestület Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló többször módosított 4/1995. (II. 7.) számú rendeletében meghatározottak szerint a rendelkezésre álló keret erejéig
pályázhatnak

"helyi civil közösségek, kulturális intézmények, és magánszemélyek kulturális, sport és turisztikai programjaik megvalósítása érdekében." (A kiemelt egyesületek szerződésben rögzített kulturális vagy sport programok megvalósítására kapják továbbra is éves támogatásukat.)
A sport területén támogatásokat a város sport rendeletének 8. §-ában meghatározott módon elkészített pályázatok alapján nyújt a bizottság az alábbiak szerint:
A sport tárgyú pályázatnak tartalmaznia kell:

a) a pályázó nevét, működési formáját, a bírósági nyilvántartásba vételt, és a bejegyzés számát,
b) a pályázati célt és a megvalósításhoz szükséges módszereket;
c) a jelentősebb események felsorolását,
d) a pályázati cél megvalósításához szükséges költségvetést, a saját bevételek nagyságát,
e) a sportszervezet bankszámlaszámát
f) a sportszervezet képviselőjének nyilatkozatát arról, hogy a sportszervezetnek köztartozása nincs, és az adózásról és a számvitelről szóló jogszabályoknak megfelelően működik.

Az önkormányzat és bizottsága a kultúra területén
elsősorban a város ünnepeihez, ünnepi rendezvényeihez kapcsolódó kulturális programok, megvalósításához nyújt támogatást,
pályázati lehetőséget biztosít a tudományos kutatás, az ismeretterjesztés, turisztikai kiadványok megjelentetésének támogatására,
külön figyelmet érdemlően támogatja az alternatív művelődésszervezést, a helyi vizuális és zenei programokat, az idős korúak közösségének kulturális programjait, és
szociális támogatást biztosít a karácsony körüli időszakban rendezett programok megvalósítására.

A kulturális tárgyú pályázatnak tartalmaznia kell:

a) a pályázó nevét,
b) működési formáját, a jogi személyiségét igazoló bírósági végzés számát és keltét,
c) a vezető, vagy a képviselő nevét, címét, telefonszámát,
d) a tevékenység, a megvalósítandó program leírását, tételes költségvetését,
e) a szervezet bankszámlaszámát
f) a szervezet képviselőjének nyilatkozatát arról, hogy a szervezetnek köztartozása nincs, és az adózásról és a számvitelről szóló jogszabályoknak megfelelően működik.

A pályázatot kizárólag a mellékelt adatlapon, 2003. január 31-ig kell eljuttatni a Polgármesteri Hivatalba Baranyai Sándorhoz (sport), vagy Szekeres Gáborhoz (kultúra).
Azok a pályázók, akik már előző évben is nyertek támogatást, annak felhasználásáról a "Támogatási szerződésben" meghatározott módon és időben szíveskedjenek elszámolni, mivel a pályázók köréből kizárja magát az, aki az előző évi támogatás felhasználásáról hiteles számlamásolatokkal nem számolt el!
A pályázatokkal kapcsolatban felvilágosítást ad Baranyai Sándor és Szekeres Gábor a Polgármesteri Hivatalban személyesen, vagy telefonon, a 459-455-ös számon.
A pályázatokat a Kulturális, Turisztikai és Sport Bizottság 2003. február 28-ig bírálja el, és dönt a támogatások mértékéről.
A bizottság fenntartja magának azt a jogot, hogy a támogatási összeg - pályázati célnak megfelelő - felhasználását ellenőrizze!

Körmend, 2002. december 3.

Dr. Nagy Zoltán a Kulturális, Turisztikai és Sport Bizottság elnöke

A pályázati felhívás és a pályázati adatlap doc formátumban letölthető itt:
Pályázati_kiírás.doc
Pályázati_adatlap


Lakossági kapcsolatok

központi e- mail: kormend[kukac]kormend.hu
központi telefonszám: 94/592-900
fax: 94/410-623
cím:
Körmendi Közös Önkormányzati hivatal,
9900 Körmend, Szabadság tér 7.