Felhívás csónakfelvonulásra

droszler | 2006. július 04 15:39:04 | körmendi hírek |
Kattintson a képere !
Rába-parti kultúrák és helyi közösségek találkozója

Körmend Város Önkormányzata 2006-ban ismét megrendezi a hagyományos augusztus 19-ei csónakfelvonulást és tûzijátékot a Rába-folyón.
Nemzeti ünnepünk elõestéjén formabontó keretek között emlékezünk az államalapító Szent István királyra, átadjuk, és megszegés után körbekínáljuk az új kenyeret, majd feldíszített csónakok sora és a tûzijáték következik. A Rába-parti ünnepség a Kulturális Központ által szervezett Körmendi Napok rendezvénysorozat része.

Különbözõ szórakoztató mûfajokat képviselõ sztárok, hazai és külföldi alkotómûvészek, valamint a hagyományainkat õrzõ és ápoló civil szervezetek együttesen teszik emlékezetessé a gyönyörû történelmi örökséggel rendelkezõ folyó-menti városunkban élõknek és az ide látogatóknak az ódon falak között és a vadvizû folyó partján töltött napokat.
Kattintson a képere !Az évtizedek óta hagyományos csónakfelvonulás megújítása az idei évben, amikor a Körmendi Napok központi témája is a Rába, mindennél fontosabb célunk.
Ezért fordulunk felhívásunkkal városunk lokálpatrióta lakóihoz, akik munkahelyi, baráti, vagy lakóközösségi összefogással színesíthetik a csónakok felvonulását.
Ugyancsak ez a cél vezérel bennünket akkor, amikor megszólítjuk a Rába-folyó partján található települések közösségeit, hogy feldíszített, vagy akár csak lampionos csónakjaikkal legyenek részesei a Rába-parti kultúrák találkozójának.

Az elmúlt évekhez hasonlóan a részvételnek reklámértéke is hatalmas, hiszen közel tízezer érdeklõdõ elõtt hangozhat el a feldíszített csónak készítõinek bemutatkozása, akár termékrõl, szolgáltatásról, újdonságról, településrõl vagy kultúráról legyen szó.

Kattintson a képere !
A legötletesebb csónakok készítõi jutalomban részesülnek.

Reméljük, hogy minél többen csatlakoznak felhívásunkhoz, hiszen ezzel az eseménnyel is ráirányíthatjuk a figyelmet a Rába-folyóra. A részvételi szándékot a mellékelt „Jelentkezési lap”-on kérjük jelezni.

Körmend, 2006. június 28.Körmendi Kulturális Központ és Faludi Ferenc Könyvtár
Korbacsics Tibor s. k.
igazgató


Körmend Város Önkormányzatának Képviselõ-testülete
Bebes István s. k.
polgármesterA Jelentkezési lap itt letölthetõ

Fotó: Jámbori Tamás


Lakossági kapcsolatok

központi e- mail: kormend[kukac]kormend.hu
központi telefonszám: 94/592-900
fax: 94/410-623
cím:
Körmendi Közös Önkormányzati hivatal,
9900 Körmend, Szabadság tér 7.