A rádióban hallottuk

droszler | 2003. január 02 21:46:26 | körmendi hírek |
A Kincstári Vagyoni Igazgatóság többször is nemzetközi pályázatot írt ki a körmendi Batthyány-kastély hasznosítására, ám nem akadt elég tőkeerős vállalkozó, aki az épületek kezelését felújítással együtt vállalta volna. A város kollégiuma az elmúlt években új helyet kapott, így a kastély főépülete most már csak a Rába Helytörténeti Múzeumnak ad otthont.

A döntés az október 20-án megválasztott képviselőtestületre várt, a történet azonban már több mint nyolc éve kezdődött. Tavaly a Szeleste 2001. Kft. jelentkezett az műemlékegyüttes hasznosítására, akivel végül a KVI a múlt hónapban szerződést kötött. A társaság 99 évre szerzett vagyonkezelői jogot a város központjában elhelyezkedő épületek fölött, amelyekben az elmúlt években kiállítóterem, színház, és gyermekkönyvtár is működött. A lemondó nyilatkozatról szóló előterjesztést olykor heves, indulatos hozzászólásokkal december végén fogadták el a körmendi képviselők.

Bebes István, a település polgármestere a döntés után rádiónknak elmondta: a Batthyány-kastély együttes sorsának megoldása elsősorban nem az önkormányzat feladata, hanem a Kincstári Vagyonigazgatóság problémakörébe tartozik. A település első embere bízik abban, hogy hasznosítása az elkövetkezendő években egy megfelelő program keretében megvalósulhat.

Göbel Tamás, a Szeleste 2001. Kft. ügyvezetője szerint: a kastély épületeinek pontos hasznosítását korai lenne még nyilvánosságra hozni, hiszen az év elején kezdődött tárgyalássorozat január végéig is elhúzódhat. Az azonban már biztos, hogy a kastély átalakításával Körmend több turisztikai és sportlétesítménnyel is gazdagodhat a következő években.

forrás: ClaudiusTeam.hu




  · Korábban megjelent híreink a témában:

     · Körüljárták a témát  2002. december 29 10:52:23

     · Ülésezett az önkormányzat  2002. december 27 21:12:54

     · Ülésezik az önkormányzat  2002. december 20 17:45:51



Lakossági kapcsolatok

központi e- mail: kormend[kukac]kormend.hu
központi telefonszám: 94/592-900
fax: 94/410-623
cím:
Körmendi Közös Önkormányzati hivatal,
9900 Körmend, Szabadság tér 7.