Október elsején lesz az önkormányzati választás

droszler | 2006. július 11 22:05:01 | Választás 2006 |
A lehetõ legkorábbi idõpontra, október elsejére tûzte ki az önkormányzati választást az államfõ. Sólyom László nem szeretné, ha a kampány megzavarná az 1956-os forradalom és szabadságharc ötvenedik évfordulójának méltó megünneplését.
Sólyom László köztársasági elnök október elsejére tûzte ki a helyi önkormányzati képviselõk és a polgármesterek általános választását - közölte kedden Wéber Ferenc, az államfõ sajtófõnöke.
A lehetséges legkorábbi idõpont
Sólyom László az önkormányzati választások idõpontjáról június elején egy televíziós interjúban azt mondta: az alkotmányosan lehetséges legkorábbi idõpontra kitûzi a választásokat. Megjegyezte akkor azt is: ha az önkormányzati választásokat egyszerre rendeznék meg az országgyûlésivel vagy félidõben tartanák, még mindig jobb lenne, mint a mostani, néhány hónappal elcsúsztatott idõpont.

Szombaton lejár a kisebbségi jegyzékbe vétel határideje
Az állampolgárok a kisebbségi választói jegyzékbe való felvételt 2006. június 1. napjától kezdõdõen 2006. július 15. napján 16 óráig kérhetik a lakóhely szerinti település jegyzõjétõl. A kérelmet az önkormányzatnál lehet leadni, vagy levél útján lehet eljuttatni a jegyzõhöz. (A levélnek július 15-ig meg kell érkeznie.) A választópolgár felvételét csak egy kisebbség választói jegyzékére kérheti, ellenkezõ esetben valamennyi kérelme érvénytelen. A jegyzõ július 15-ig dönt a kérelmezõ kisebbségi választói jegyzékbe vételérõl.

forrás és teljes cikk: magyarország.hu


Lakossági kapcsolatok

központi e- mail: kormend[kukac]kormend.hu
központi telefonszám: 94/592-900
fax: 94/410-623
cím:
Körmendi Közös Önkormányzati hivatal,
9900 Körmend, Szabadság tér 7.