Transzparenssel jöttek

droszler | 2006. július 12 10:09:37 | körmendi hírek |
Szombathely (nfb) - Transzparenssel érkezett Bebes István és Büki Zoltán polgármester tegnap a MÁV-hoz a menetrend- egyeztetésre.

A MÁV-vezetés minden évben egyezteti az érintett településekkel jövõ évi menetrendjét. A tegnapi találkozóra Bebes István, Körmend, és Büki Zoltán, Egyházashollós polgármestere egy koporsót, benne vonatkereket ábrázoló, Mi lesz a következõ? feliratú transzparenssel érkezett. A két elöljáró így kívánta kifejezni tiltakozását amiatt, hogy a MÁV elõzetes egyeztetés nélkül döntött a Körmend- Zalalövõ vonal megszüntetésérõl. Az ügy pikantériája, hogy a jövõ évi menetrendben szerepel a vonal.

- Itt azt sem tudták a MÁV-vezetõk, mirõl van szó, senki nem közölt velük semmit - mondta Bebes István a találkozó után. - Elképesztõ, hogy a megszûnés elõtt álló vonal menetrendjének egyeztetésére hívtak minket.

Az országgyûlési képviselõ a MÁV területi vezetését arra kérte, hogy segítsék a tárgyalásokat a GYSEV-vel.

- A GYSEV decembertõl átveszi a Szombathely- Szentgotthárd vonalat: mielõbb el kell kezdeni a tárgyalásokat a Körmend-Zalalövõ szakaszról is - szögezte le Bebes István.


Forrás: http://www.vasnepe.hu


Lakossági kapcsolatok

központi e- mail: kormend[kukac]kormend.hu
központi telefonszám: 94/592-900
fax: 94/410-623
cím:
Körmendi Közös Önkormányzati hivatal,
9900 Körmend, Szabadság tér 7.