Gyár helyén szórakoztatóközpont?

droszler | 2006. június 19 20:31:17 | körmendi hírek |
Nemzetközi szórakoztatóközpontot építene egy olasz befektetõi kör Körmenden, a volt Olip cipõgyár területén. A polgármester szerint még csak annyi bizonyos, hogy a tulajdonosok a korábbitól eltérõ gazdasági tevékenységet kívánnak itt folytatni.

Öt éve árválkodik néhány épület és egy hatalmas raktár Körmend nyugati városrészén. A terület és az épületek tulajdonosa egy olasz gazdasági társaság, melynek tagjai 14 éve alapítottak céget a 12 ezres kisvárosban. Az Olip Hungary Cipõgyártó és Kereskedelmi Kft. milliós nagyságrendben gyártott kényelmes lábbeliket, mígnem öt éve - ahogy akkoriban beszámoltunk róla - Szerbiába helyezte át termelését. A hatezer négyzetméteres raktár egy ideig logisztikai központként mûködött, manapság pedig csak egy kis cipõüzlet maradt az egykori üzembõl.

A napokban felröppent hír szerint visszatérnek a tulajdonosok, hogy a korábbitól eltérõ tevékenységbe kezdjenek a birtokukban levõ területen.

- Még csak annyi biztos, hogy az Olip egykori és mai tulajdonosai új céget alapítanak Körmenden - mondta érdeklõdésünkre a város polgármestere. Bebes István hozzátette: tudomása van arról is, hogy az új cég bejegyzése már folyamatban van. De az önkormányzati testület eddig még csak arról tudott tárgyalni, hogy a nyugati városrészen lévõ terület jobb közúti megközelítése céljából egy körforgalmi csomópont kiépítése válik szükségessé a 8-as fõúton. Ez nemcsak a leendõ cég érdeke, hanem a városé is, hiszen a Körmendet vélhetõen majd az északi oldalon elkerülõ út megépülte után itt tér majd vissza a 8-as fõúthoz. A csomópont megépítése mintegy százmillió forintba kerülne, amely költségnek a város mindössze öt százalékát tudja fedezni. A Magyar Közút Kht. Vas megyei területi igazgatósága pedig még csak a tervezés elõkészítésével foglalkozik - tudtuk meg Katona Ferenc igazgatótól.

Bebes István korainak tartja tehát azokat a napvilágot látott információkat, melyek szerint az olaszok hatalmas szórakoztatóközpontot építenének a magyar-osztrák határ közelében fekvõ városban.

- Erre a kérdésre talán a harmadik negyedévben lehet biztos választ kapni, akkor, amikor az új néven megalakuló gazdasági társaság ígérete szerint konkrét ajánlattal keresi meg az önkormányzatot. A szándékot mindenesetre kívánatosnak tartanánk, hiszen az a város büdzséjén kívül a foglalkoztatottak számát is bõvítené, márpedig a 46 települést magában foglaló kistérségben összesen 859 munkanélkülit tartanak számon - tette hozzá a polgármester.

forrás: www.nol.hu


Lakossági kapcsolatok

központi e- mail: kormend[kukac]kormend.hu
központi telefonszám: 94/592-900
fax: 94/410-623
cím:
Körmendi Közös Önkormányzati hivatal,
9900 Körmend, Szabadság tér 7.