Megnyitották a Sala Terrena Galériát

droszler | 2006. augusztus 18 10:10:30 | körmendi hírek |
Kattintson a képere !Körmend (tj) - Új kiállítóteret alakítottak ki a Batthyány-kastély egyik épületében. Az egykori cipõbolt és cipõmúzeum helyén Sala Terrena Galéria néven nyílt meg a kiállítóhely, amely a következõ hetekben Gerencsér Lajos festõmûvész tárlatának ad otthont.

A Körmendi Kulturális Központ új kiállítótermét Gerencsér Lajos, Ausztriában élõ festõmûvész kiállításával avatták fel. A megnyitón Korbacsics Tibor, a kulturális központ igazgatója azt hangsúlyozta, hogy régóta dédelgetett álom vált valóra azzal, hogy ez a gyönyörû épület megnyitotta kapuit a nagyközönség elõtt. A terem elsõ kiállító mûvésze Gerencsér Lajos, aki Zalaegerszegen született, de 1956-ban elhagyta Magyarországot, azóta Eisenbergben él.

Fiatalkorában Bernáth Aurél tanítványa volt. 1982 óta közel háromszáz kiállítása volt a világ különbözõ orszá-gaiban, s mindenhol elismerõen szóltak munkáiról.

A magyar származású mûvész a figuratív festészet hagyományait követi. Képein fõként a természet szépségeit ábrázolja, de rengeteg portrét és csendéletet is készített. Leginkább akvarellképeket fest, de olajfestékkel és olajkrétával is dolgozik.

A Batthyány család hajdani hûsölõtermében több mint száz Gerencsér-képet nézhetnek meg a látogatók. Gerencsér Lajos az eladott képek árából felajánlást tett a Dr. Batthyány-Strattmann László Kórházért Közalapítványnak.

Kattintson a képere !


A jelenlegi megállapodások szerint a Körmendi Kulturális Központ december 31-éig használhatja az 1731-ben épült boltíves termet. A Sala Terrena Galériában a jövõben idõszaki kiállítások láthatók, de a terem rendszeresen helyet ad egyéb kulturális rendezvényeknek is.

Forrás: http://www.vasnepe.hu


Lakossági kapcsolatok

központi e- mail: kormend[kukac]kormend.hu
központi telefonszám: 94/592-900
fax: 94/410-623
cím:
Körmendi Közös Önkormányzati hivatal,
9900 Körmend, Szabadság tér 7.