Felavatták az ipari feltáróutat Körmenden

droszler | 2006. augusztus 23 13:36:12 | körmendi hírek |
Már a 8-as fõút felõl is meg lehet közelíteni az ipari parkot Körmenden. A másfél kilométer hosszú feltáróutat 200 millió forintból alakította ki a város önkormányzata. A szakasz ünnepélyes átadásán elhangzott, jövõ tavasztól egy új befektetõ mûködtet logisztikai központot Körmenden.

Ez a hetven hektáros terület az idén tavasszal kapta meg az ipari park címet Körmenden. Ma avatták és szentelték fel az iparterületet a 8-as fõúttal összekötõ útszakaszt.

Bebes István polgármester, Körmend

„Ezen a területen korábban semmi nem volt. Ennek az útnak a hossza 1500 méter. Természetesen ennek költségeit Körmend város önkormányzata saját költségvetésébõl biztosította, ez az összeg durván 200 millió forint értéket képvisel.”

Ez az összeg nemcsak az út kialakítását, hanem a közvilágítást, a csapadékvíz-elvezetést és a szennyvízhálózat kiépítését is magába foglalja. Az ipari parkban megtelepült – egyelõre egyetlen – cég pedig a még hiányzó közmûvek kiépítését vállalta.

Csillag Balázs ügyvezetõ igazgató, Eybl Körmend Kft.

„A gázt, az elektromos ellátást, illetve az informatikát, amit az Eybl saját költségén szeretne kiépíteni. Jelenleg a tervezési, illetve az elfogadási fázisban vagyunk.”

Az ipari park Körmenden mintegy hatvan hektáros szabad területtel várja a befektetõket. Nemrég egy német cég vásárolt két hektárnyi földet, õk logisztikai központ telepítését tervezik a vasi városba.

Potyondi Nikolett

Forrás: Pro-28 Stúdió


Lakossági kapcsolatok

központi e- mail: kormend[kukac]kormend.hu
központi telefonszám: 94/592-900
fax: 94/410-623
cím:
Körmendi Közös Önkormányzati hivatal,
9900 Körmend, Szabadság tér 7.