Biztonság és erő

droszler | 2006. augusztus 26 09:46:59 | körmendi hírek |
Kattintson a képere !Körmend - Pesuth Rita hat éve fejezte be a versenyzést, azóta kick-box aerobic órákat tart, és az egészséges életmódot népszerûsíti. A hatszoros világbajnok nemrégiben Körmenden járt.
Kisgyerekként tüllszoknyácskában varázsolta el a családtagokat, ismerõsöket. Akkoriban balettórákra járt a szülõk ösztönzésére. Egy szép napon aztán minden megváltozott. A nõies sportágról a kick-boxra váltott.

A temperamentumához jobban illik a küzdõsport, s az sem elhanyagolható, hogy a nyolcvanas években Magyarországon is kitört a karateláz, ami õt is gyorsan magával ragadta. Többéves megfeszített munkával hatszor gyõzött világbajnokságokon, ami egyedülálló eredménynek számít ebben a sportágban.

A versenyzés befejezése után sok mindennel foglalkozott. Egy ideig tévés mûsor-vezetõként dolgozott, most kick-box aerobic órákat tart, és kíséri a válogatott csapatot a különbözõ versenyekre. Járja az országot, hogy a sportra, az egészséges életmódra hívja fel a figyelmet.

A világbajnok sportoló jól ismeri a körmendi Dinamica SE munkáját. Andorka Imre egyesületvezetõ felkérését egy nyilvános tréningre elsõ szóra elfogadta. A Rába-parti városban sokan eljöttek a rendkívüli edzésre.

Pesuth Rita szívesen tart ilyen foglalkozásokat, már csak azért is, mert így nem feledkeznek meg róla. Úgy látja, hogy Magyarországon a sportolókat kevésbé ismerik, ezért minden lehetõséget ki kell használni, hogy benne maradjanak a köztudatban. Ezzel magyarázta, hogy néhány éve egy férfimagazin címlapján pózolt, meglehetõsen lenge öltözékben.

Elmondta, hogy rendkívüli pszichés teherbírás kell ahhoz, hogy valaki versenyhelyzetben kimagaslót tudjon produkálni. Szerencsére õ erõs alkat, s ezt igyekszik tudatosítani a fiatalabbakban is. Az idei zágrábi junior világbajnokságra is elkíséri a versenyzõket, mert úgy gondolja, hogy jelenléte ösztönzõleg hat az ifjú sportolókra. A megmérettetésen ott lesz Dancsecs Bojána is, akinek eredményeirõl elismerõen beszélt. A világbajnoknõ elégedett az életével. A sport ma is meghatározza a mindennapjait. Emellett Kállai Ildikóval és Kõbán Ritával együtt egy élelmiszercég háziasszonyai.

Az életben meg kell találni az arany középutat, amihez a sport jó alapul szolgálhat. A kick-box biztonságot és erõt adott, hogy jobban elvisel-jem az élet megpróbáltatásait - mondta a hatszoros világbajnok.

forrás: www.vasnepe.hu

Fotó: Jámbori Tamás

További képek a Körmendi Napok 2006 képgalériában


Lakossági kapcsolatok

központi e- mail: kormend[kukac]kormend.hu
központi telefonszám: 94/592-900
fax: 94/410-623
cím:
Körmendi Közös Önkormányzati hivatal,
9900 Körmend, Szabadság tér 7.