Fogjunk össze egy európai Vas megyéért!

droszler | 2006. szeptember 18 10:48:34 | Választás 2006 |
Kattintson a képere !
Tisztelt Választópolgár!

16 évvel a rendszerváltás, 2 évvel hazánk EU csatlakozása után a magyar demokrácia komoly válságban van. Hazánk eladósodottsága és az itt élõk boldogulási esélye rég volt ilyen rossz, mint ma. A kétszeresen vesztes parlamenti ellenzék nem tud hiteles, az emberek számára vállalható megoldást nyújtani. A megélhetési politikusok számára fontosabb az önmagukat túlélt népvezérek hatalmának bebetonozása és a populista szólamok ismételgetése, mint közös dolgaink rendezése.

A politikai pártok és általában a parlamenti demokrácia hitelvesztése most különösen rosszkor jön Magyarországnak. A 2007-2013 közti európai uniós programidõszak küszöbén a lehívható hatalmas pénzek fogadására nincs elégséges fogadó kapacitás, sem a források ésszerû elosztására és felhasználására nemzeti egyetértés.

Most, amikor kormány és ellenzék egyaránt csõdöt mondott, de az ország fontos döntések elõtt áll - eljött az emberek, az alulról építkezõ civil kezdeményezések ideje.

Ezt felismerve a tavalyi év tavaszán az Európafórum-Vas megye Egyesületet azzal a céllal hoztuk létre, hogy az Európai Unióhoz való csatlakozás utáni új helyzetben tájékoztassuk Vas megye lakosságát jogainkról, lehetõségeinkrõl s a velünk szemben támasztott uniós elvárásokról. Tettük ezt annak érdekében, hogy 2004. május 1. politikai mérföldköve egyben az itt élõk sikertörténetének kezdetét is jelentse. Versenyben maradni, a kihívásokra reagálni, a tágabb értelemben vett európaiság eszméjének megfelelni csak a megfelelõ tájékozottsággal, etnikai és államhatárokon túli kitekintéssel lehet. Vas megyének évszázados, példa értékû hagyománya a magyar, német, horvát, szlovén nemzetiségek békés egymás mellett élése, a nemzeti tradíciók egymásra hatása. Nem idegen tõlünk a hagyományok õrzése és a békés együttélés szellemisége: adottak tehát a feltételek az itt élõk boldogulására az Európai Unión belül is. Ám a hagyomány önmagában, naprakész tájékozottság nélkül kevés. Az Európafórum-Vas megye Egyesület rendezvényeivel hozzájárult ahhoz, hogy szûkebb pátriánk, Vas megye beilleszkedése az európai közösségbe gyors és zökkenõmentes, az itt élõk helyzete pedig jobb legyen.

Az Európafórum-Vas megye Egyesület a civileket képviselve most meghatározó, kormányképes ereje kíván lenni az új megyei közgyûlésnek. Jelöltjeink személye - köztük a megyét immár két cikluson át vezetõ jelenlegi közgyûlési elnök, a kereskedelmi- és iparkamara elismert vezetõje, eddig is sikeres és tiszta közéleti szereplõk, a megye iránt elkötelezett személyiségek sora garancia arra, hogy a Vas megyeiek szavazata jó helyre, közös sorsunk formálásának esélye az itt élõk kezébe kerül. Ne hagyjuk, hogy budapesti kormányhivatalok, pártszékházak küldöncei mondják meg, hogy nekünk itt mit kell tennünk! Ne hagyjuk, hogy a nagy parlamenti pártok alkut kössenek a megye megszüntetésére! Ki kell mondani: nekünk, Vas megyeieknek nem természetes központunk Gyõr, nem kérünk a Pesten, íróasztal mellett megszerkesztett régióból! Mint mindenben, itt is európaiságot követelünk, hiszen az Európai Unió elvárja, hogy az adott területen élõk saját maguk hozzanak döntést az õket érintõ ügyekben. Ennek megfelelõen mi is elvárjuk tehát, hogy Vas megye és kistérségei megerõsödjenek, politikai, közigazgatási és gazdasági kompetenciákat kapjanak, hogy a mindennapi életünket érintõ igazán fontos döntéseket itt helyben, mi, vasiak hozhassuk!

Kérjük, támogassa szavazatával az Európafórum-Vas megye Egyesületet! Aki nekünk, helybélieknek, akik eddig is a megye érdekében fáradoztunk, esélyt ad egy hiteles, szakszerû és a budapesti pártpolitikától nagymértékben független megyei önkormányzat felállítására, az önmagának ad esélyt arra, hogy egy önállóbb és sikeresebb Vas megyében élhessen!

Föntrõl térkép e táj, nekünk minden egyes ember, minden egyes település és minden közösség, minden család fontos.

Fogjunk össze egy európai Vas megyéért!


VAS megye 10 ezer feletti lakosú települések választókerületi jelöltjeink:
1 Markó Péter
2 Dr. Németh Attila
3 Kuntner Ferenc
4 Németh Dénes
5 Greguss László

VAS megye 10 ezer és az alatti lakosú települések választókerületi jelöltjeink:
1 Kovács Vince
2 Beleznai László
3 Viniczay Tibor
4 Tóth László
5 Gecse József
6 Ozsváth Imre
7 Purker Walter
8 Kovács László András
9 Dr. Csata László Szilárd
10 Bodonczi László



Markó Péter
a Vas Megyei Közgyûlés elnöke
az Egyesület 10 ezer fõ feletti települések listájának vezetõje


Kovács Vince
az Európafórum- Vas Megye Egyesület elnöke
a Vas Megyei Kereskedelmi- és Iparkamara elnöke
Gencsapáti polgármestere
az Egyesület 10 ezer fõ alatti települések listájának vezetõje




  · Korábban megjelent híreink a témában:

     · Önkormányzati választások, megyei listák  2006. szeptember 17 18:14:21

     · Nem adja föl a megyei vezetés  2006. július 06 16:35:52



Lakossági kapcsolatok

központi e- mail: kormend[kukac]kormend.hu
központi telefonszám: 94/592-900
fax: 94/410-623
cím:
Körmendi Közös Önkormányzati hivatal,
9900 Körmend, Szabadság tér 7.