HVIM megyei jelöltek

droszler | 2006. szeptember 25 10:29:53 | Választás 2006 |
Tisztelt Választópolgár!

A Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom (HVIM) egy pártoktól független és politikai érdekektõl mentes összmagyar civil szervezet, mely megalkuvás nélkül és következetesen képviseli a magyarság érdekeit úgy jelenlegi határainkon belül, mint azokon kívül. Tevékenységi körünk rendkívül sokszínû . Magyar Sziget nevû rendezvényünkön idén már 6. alkalommal közvetítettük a magyar kultúrát és történelmet mintegy tízezer látogatónak; június 4-én Versailles-ban hívtuk fel a nemzetközi közvélemény figyelmét a trianoni döntés máig ható következményeire; idén több mint 80 ezer könyvet gyûjtöttünk össze a határon túli szórványmagyarság fiataljainak, és mindez csak egy szûk keresztmetszete munkánknak.
Mozgalmunk tagszervezetekbõl épül föl, melyek lefedik a teljes Kárpátmedencét, sõt megtalálhatók az emigráns magyarok között Londonban, Torontoban és Franciaországban is. A Vas vármegyei tagszervezet immár 3 éves múltra tekinthet vissza, mely idõ alatt számtalan rendezvényt szerveztünk a megyében. Az egészséges nemzeti öntudatot erõsít rockzenei koncertek mellett történelmi témájú elõadásokat, megemlékezéseket és kulturális-hagyományõrzõ rendezvényeket szerveztünk.
Kezdeményezésünkre indult el a megemlékezés Kõszegen, a Szent Korona egykori õrzési helyénél. Támogattuk a Rongyos Gárda hõseinek, a nyugat-magyarországi felkelés áldozatainak emlékmûvét. Alapító tagjai vagyunk a Mentsük meg a Rábát! mozgalomnak. Legnagyobb kulturális rendezvényünk a Körmenden idén második alkalommal megrendezett Rába-parti Magyar Ünnep. Alapítványunkkal karitatív tevékenységet is végzünk, rendszeresen könyveket és ruhákat gy jtünk, gyermekeket táboroztatunk. Terbegecre, egy felvidéki magyar iskola könyvtárába vittünk könyveket, támogattuk Böjte Csaba árváit. Ruhákat és hasznos eszközöket szállítottunk Gyergyóteker patakra, és vendégül láttuk a Magyar Ünnepen fellépõ erdélyi és délvidéki óvodásokat.

HATVANNÉGY VÁRMEGYE IFJÚSÁGI MOZGALOM
Céljaink közül az egyik legfontosabb a megyerendszer megtartása. Ezeréves közigazgatási, kulturális és gazdasági szervezetünket szeretnénk megvédeni, sõt megerõsíteni. A Gyõr központú régió helyett Szombathely központú Vas megyében akarunk élni. Szintén szeretnénk megóvni és vonzóbbá tenni a falusi életformát, javítani a kistelepülések lakóinak helyzetét. Fontosnak érezzük a határon átnyúló kulturális és gazdasági kapcsolatok erõsítését rvidékkel, valamint természeti értékeink megóvását, turizmusunk fejlesztését.
Céljaink elérése érdekében úgy döntöttünk, megmérettetjük magunkat a 2006. évi önkormányzati választásokon nem csak képviselõ - és polgármesterjelöltekként, hanem megyei listán is, mindkét választási körzetben.
Ha egyetért céljainkkal, kérjük, szavazatával is támogasson bennünket!

Megyei listánk Vas megye 10.000 lakos alatti településein: 9.
HATVANNÉGY VÁRMEGYE IFJÚSÁGI MOZGALOM HVIM
1. Dervalics Roland
2. Stampfel Szilárd Ferenc
3. Zsámpár Zoltán
4. Tóth Bence
5. Palkovits László

Megyei listánk Vas megye 10.000 lakos feletti településein: 3.
HATVANNÉGY VÁRMEGYE IFJÚSÁGI MOZGALOM HVIM
1. Döme László
2. György Tamás
3. Németh Balázs
4. Bana Tibor
5. Ésik Tibor

www.hvim.hu www.hvim-vas.hu


Lakossági kapcsolatok

központi e- mail: kormend[kukac]kormend.hu
központi telefonszám: 94/592-900
fax: 94/410-623
cím:
Körmendi Közös Önkormányzati hivatal,
9900 Körmend, Szabadság tér 7.