Monetary – közgazdálkodj okosan

droszler | 2006. szeptember 26 20:26:29 | közérdekü |
Újra indul a Magyar Nemzeti Bank
„Monetary – közgazdálkodj okosan”
országos vetélkedõsorozata


Októbertõl márciusig 4 fõs középiskolás csapatok versenghetnek az 1 millió forintos fõdíjért, jelentkezni a www.monetary.mnb.hu honlapon lehet


A tavalyi év sikere után újra elindítja középiskolásoknak szóló vetélkedõsorozatát a Magyar Nemzeti Bank. A „Monetary– közgazdálkodj okosan” nevû megmérettetés célja, hogy minél többekkel megismertesse a jegybank mûködését, tevékenységét, továbbá hozzájáruljon a diákság általános pénzügyi ismereteinek fejlesztéséhez. A versengés online selejtezõkbõl, regionális elõdöntõkbõl, s budapesti döntõbõl áll, s az ország bármely középiskolájának tanulói jelentkezhetnek, 4 fõs csapatokat alkotva. A tét idén sem kevés, hiszen a megszerzett hasznos ismeretek mellett a legjobbak 1 000 000, 750 000, és 500 000 forinttal lehetnek gazdagabbak.

Az elmúlt év tapasztalatai és sikere után, a Magyar Nemzeti Bank a 2006/2007-es tanévben is megrendezi középiskolásoknak szóló pénzügyi vetélkedõjét. A „Monetary-közgazdálkodj okosan”, már az elsõ alkalommal rendkívül sikeres volt, hiszen több, mint 250 csapat, azaz 1 000 diák nevezett a versenybe. Végül a legjobbak a gyõri Révai Miklós Gimnázium (1.) az egri Neumann János Középiskola (2.) és a szegedi Kõrösy József Közgazdasági és Külkereskedelmi Szakközépiskola (3.) tanulói lettek, s õk vihették el a helyezetteknek járó 1 000 000, 750 000 és 500 000 forintot is. Azok a csapatok sem tértek haza üres kézzel, amelyek nem állhattak a dobogóra, õk is kisebb pénzjutalomban részesültek.

A korábbiakhoz hasonlóan idén is saját internetes felülettel jelenik meg a játék, amely nemcsak a jelentkezéshez és a versengéshez elengedhetetlen információkat gyûjti össze, de ezen a felületen zajlanak majd a selejtezõ fordulói is. A webhely, ahol mindez elérhetõ a www.monetary.mnb.hu

A Magyar Nemzeti Bank vállalt célja, hogy törvényben rögzített alapfeladatai mellett közelebb hozza az intézményt az emberekhez, megértesse és elfogadtassa a jegybank mûködését, és növelje a nagyközönség pénzügyi tájékozottságát. Az MNB évek óta szervez a lakosság, és különösen a diákságnak szóló, a pénzügyi kultúra fejlesztésére irányuló programokat, amelynek kiemelt része az immár második Monetary. A 2006/2007-es vetélkedõ újdonsága, hogy olyan ismeretek is bekerültek a tematikába, amelyek nem csak a jegybanki tevékenységhez, és szigorúan a monetáris politikához kapcsolódnak, hanem az általános, hétköznapi pénzügyek világában is segítik az eligazodást, ezáltal is növelve a pénzügyi jártasságot.

A Magyar Nemzeti Bank várja tehát azon 11 vagy 12. évfolyamos középiskolásokból álló 4 fõs csapatok jelentkezését, akik nyitott szemmel járnak a világban, akiket érdekelnek a gazdaság, a pénzügyi világ hírei, és szeretnének még többet megtudni errõl az izgalmas világról.

A jelentkezéshez minden információ rendelkezésre áll a www.monetary.mnb.hu internetes oldalon.
A határidõ: 2006. október 8.


MAGYAR NEMZETI BANK


Lakossági kapcsolatok

központi e- mail: kormend[kukac]kormend.hu
központi telefonszám: 94/592-900
fax: 94/410-623
cím:
Körmendi Közös Önkormányzati hivatal,
9900 Körmend, Szabadság tér 7.