A Városi Televízió közleménye

droszler | 2006. szeptember 27 15:01:25 | Választás 2006 |
Közlemény

Kedves Körmendiek, Kedves Tévénézõk!


A Városi Televízió szerkesztõsége számára a napi munka, a mûsorok készítése során a legfontosabb a pártatlanság szem elõtt tartása, az elfogulatlan mûsorszerkesztés, amit valamennyi munkatárs szem elõtt tart, ezért szót kell emelnünk akkor, ha ezt bárki, bármilyen módon megkérdõjelezi.

A helyi önkormányzati választások elõtt a baloldal választási lapjában, a Körmendi Kopogtatóban megjelent egy mondat, amely így szólt:
„Kézi vezérléssel mûködött a helyi televízió…”

Sajnos nem tudjuk, hogy közleményünket pontosan kihez címezzük, hiszen az említett kiadványon nem szerepel sem a kiadó, sem a kiadványért felelõsséget vállaló személy, vagy szervezet neve. Ugyanakkor hangsúlyoznunk kell, hogy mi minden egyes adásunkat a szerkesztõk és a felelõs szerkesztõ, illetve a fõszerkesztõ nevének feltüntetésével készítjük, ami jelzi, hogy személyes felelõsséget vállalunk azok tartalmáért.

A Körmendi Városi Televízió fõszerkesztõjeként valamennyi munkatársam nevében vissza kell utasítanom az ilyen vádakat, még akkor is, ha a mondat a választási kampány felfokozott, politikailag túlfûtött idõszakában látott napvilágot.

A Városi Televízió minden egyes hírmûsorának készítésekor maximálisan figyelembe vettük és ez után is figyelembe fogjuk venni azt, hogy milyen rendezvények zajlanak a városban, és a meghívó fél pártállásától függetlenül eddig is minden olyan eseményre stábot küldtünk, és az anyagot felhasználva ezt követõen beszámolót készítettünk, ahová invitáltak bennünket és módunkban állt munkatársainkat kiküldeni.

A televízió fõszerkesztõjeként az irányításom alatt készült minden egyes hírmûsorért, és politikai témájú adásért egy személyben is vállalom a felelõsséget, és állok a szembesítés elé, ha az elmúlt 4-5 év bármelyik mûsorát ilyen jellegû kritika éri.

Véleményem szerint, ha vádakat fogalmaz meg valaki, akkor azt felelõsen nem teheti meg bizonyíték, megfelelõ alátámasztás nélkül.

Az ilyen kijelentések sokat árthatnak a televízió megítélésének, és annak a pártatlanságnak, amelyre minden mûsor készítése során törekszünk.

Tisztelettel kérem a kiadvány készítõjét, szerkesztõjét, hogy vagy bizonyítsa be megfogalmazott állítását, vagy kövesse meg azt a médiumot, amely folyamatosan a városért, az itt élõk jobb tájékoztatásáért végzi a munkáját, beleértve kivétel nélkül minden körmendit, rendre, rangra, pártállásra, hitvallásra való tekintet nélkül.

A szerkesztõség tagjai nevében kijelenthetem, hogy mi ezután is ugyanolyan jó emberi kapcsolatra fogunk törekedni minden politikai és civil szervezõdés tagjaival, mint ahogy tettük ezt korábban is.

Németh Zsolt
fõszerkesztõ


Lakossági kapcsolatok

központi e- mail: kormend[kukac]kormend.hu
központi telefonszám: 94/592-900
fax: 94/410-623
cím:
Körmendi Közös Önkormányzati hivatal,
9900 Körmend, Szabadság tér 7.