VI. Győri Könyvszalon

droszler | 2006. október 04 16:25:05 | kultúra |
A VI. Gyõri Könyvszalont október 13-15-e között rendezik meg a Rába-parti városban. A hagyományoknak megfelelõen a megnyitón adják át a szalon alkotói díját, ezúttal Spiró György Kossuth-díjas írónak.

Spiró György kapja a szalon díját
A díjat tulajdonképpen az olvasók ítélték oda a szerzõnek azzal, hogy munkáit a legtöbben kölcsönözték ki a városi könyvtárból. A díjat a könyvszalon kezdeteitõl "a legolvasottabb" szépíró kapja. Spiró György Esterházy Pétert, Kertész Imrét, Szabó Magdát, Závada Pált és Csukás Istvánt követi az alkotói díjas szerzõk "klubjában".

Színes mûsorok a könyv körül
A háromnapos eseménysorozat programját könyvbemutatók, író-olvasó találkozók, gyermekeknek és felnõtteknek szóló irodalmi mûsorok tesznek tartalmassá.



Vendég: Georg Maria, osztrák írónõ
Az idei rendezvény meglepetésvendége lesz a gyõri születésû osztrák írónõ, Maria Georg Hofmann. Az írónõ 1956-ban emigrált, s 50 év után elõször tér vissza szülõvárosába.

A Galajda, a balkezes költõ színre lép címû az Európa Könyvkiadónál megjelent regénye Gyõrött játszódik. Egy család történetén keresztül fest érzékletes képet a második világháború elõtti Gyõr társadalmáról, hangsúlyozottan az alsóközéposztályról.

Kötet 1956-ról
Az 1956-os forradalom és szabadságharc közelgõ 50. évfordulója tiszteletére kötet jelent meg a fél évszázaddal ezelõtti mosonmagyaróvári eseményekrõl, s egy másik összeállítás a Gyõr megyei történéseket dolgozza fel. Mindkettõt bemutatják a szalonon. Összességében egyébként mintegy 70 kiadó kínálja termését a három napon.

GyõriSzalon

forrás: www.orf.at


Lakossági kapcsolatok

központi e- mail: kormend[kukac]kormend.hu
központi telefonszám: 94/592-900
fax: 94/410-623
cím:
Körmendi Közös Önkormányzati hivatal,
9900 Körmend, Szabadság tér 7.