Nyilatkozat

droszler | 2006. november 03 14:35:49 | körmendi hírek |
Kattintson a képere !
SAJTÓKÖZLEMÉNY
Bebes István polgármester és dr. Stankovits György jegyzõ az alábbi közös nyilatkozatot teszi:

Körmend Város Önkormányzata Képviselõ-testülete 2006. október 26-i ülésén dr. Stankovits György jegyzõ jegyzõi megbízását a jegyzõvel kötött közös megállapodás alapján visszavonta.

A központi költségvetés megszorító intézkedései a települési önkormányzatokat is érinti, ezért az önkormányzati választásokat követõen át kellett gondolni azt, hogy önkormányzati szinten hogyan lehet a feladatellátást átalakítani a költségmegtakarítás érdekében a hatékonyság sérelme nélkül.

Ennek során meg kellett vizsgálni az Önkormányzat és a Polgármesteri Hivatal felépítését is, és olyan megoldásra kellett törekedni, amely számokban is jól mérhetõ megtakarítást eredményez

A fenti célt szolgálva az önkormányzati munkát illetõen a képviselõi tiszteletdíjak és a bizottságok számának csökkentésérõl született döntés.

A Polgármesteri Hivatalt érintõen pedig felül kellett vizsgálni a jelenlegi irodaszerkezetet és a köztisztviselõk munkaköri leírását, és kevesebb irodával, illetve a feladatok elosztásával kívánjuk elérni azt, hogy a Hivatal kisebb költségvetéssel, de továbbra is hatékonyan mûködjön.

A Polgármesteri Hivatalt érintõ átalakítások során azonban kiderült, hogy a szakmai vezetés az új elképzelésekkel nem mindenben ért egyet. Az egyeztetések során nem sikerült olyan megoldásra jutni, amely mindkét fél számára elfogadható lett volna, azonban az új elképzeléseket csak akkor lehet eredményesen végrehajtani, ha azt a Hivatal vezetõje is maradéktalanul támogatja, ezért dr. Stankovits György jegyzõ úrral a közszolgálati jogviszony közös megegyezéssel történõ megszüntetését kezdeményeztük a Képviselõ-testület elõtt. A Képviselõ-testület tudomásul vette a fentieket, és döntött a jegyzõi megbízás visszavonásáról. A jegyzõ közszolgálati jogviszonya 2006. december 31-i hatállyal szûnik meg.

A köztisztviselõkrõl szóló törvény értelmében a megüresedõ álláshelyet pályázat útján lehet csak betölteni, ezért a Képviselõ-testület egyúttal döntött a pályázat kiírásáról is.


Körmend, 2006. október 30.


Bebes István sk.
polgármester

Dr. Stankovits György sk.
Jegyzõ


Lakossági kapcsolatok

központi e- mail: kormend[kukac]kormend.hu
központi telefonszám: 94/592-900
fax: 94/410-623
cím:
Körmendi Közös Önkormányzati hivatal,
9900 Körmend, Szabadság tér 7.