Magyar jazztehetség nyert

droszler | 2006. december 03 20:17:13 | kultúra |
Kéthónapos New York-i ösztöndíjat vehetett át a mindössze 18 éves magyar szaxofonos tehetség, Bolla Gábor a bécsi Hans Koller díj idei kiosztóján a Porgy and Bess klubban.

Felléptek a jutalmazottak
A péntek esti, gálakoncerttel egybekötött díjkiosztón a jutalmazott muzsikusok fel is léptek, Bolla két másik díjazottal, Matthias Pichler bõgõssel, az év zenekari muzsikusa cím nyertesével és a vele együtt New York-i ösztöndíjat nyert Bernd Reiter dobossal alkalmi trióban szerepelt. Nagy tapsot kaptak, miután három jazz-örökzöldre improvizáltak.

Hans Koller emlékdíj
A Hans Koller díjat és a European Jazz Prize-t egyaránt az Austrian Music Office hozta létre tíz éve. A legendás szaxofonos, Koller emlékére több kategóriában is jutalmazzák az osztrák jazz kiválóságait.

Európai Jazz Díj
A legnagyobb jelentõsége a 23 országból verbuvált zsûri által adományozott Európai Jazz Díjnak van. Magyar zsûritag a Budapest Music Center képviseletében Wallner György. A díjat az idén a svéd zongorista, Bobo Stenson nyerte, õ egész estés gálakoncertet adott triója élén szombaton, ugyancsak a Porgy and Bess klubban.

New York-i ösztöndíj
A Bolla Gábor által elnyert New York-i ösztöndíj összege 3600 euró, melyet tapasztalatszerzésre, ismerkedésre, kurzusokra, magánórákra lehet költeni, hazatérve beszámolót kell írni.



Porgy & Bess

forrás: www.orf.at


Lakossági kapcsolatok

központi e- mail: kormend[kukac]kormend.hu
központi telefonszám: 94/592-900
fax: 94/410-623
cím:
Körmendi Közös Önkormányzati hivatal,
9900 Körmend, Szabadság tér 7.