Advent az Esterházy kastélyban

droszler | 2006. december 05 19:50:43 | kultúra |
Adventi és karácsonyi rendezvénysorozat kezdõdött meg felnõtteknek és gyermekeknek, az elmúlt hétvégén a kismartoni Esterházy kastélyban.

Különleges tárlatvezetések
"A zöld fenyõ csillogó fényében" címmel különleges tárlatvezetéseket kínálnak minden szombaton 11:00 és 15:00 órai kezdettel. A látogatók nemcsak az Esterházy család életébõl kaphatnak benyomásokat, hanem régi idõk karácsonyi szokásairól is.

Nemcsak német, hanem elõzetes bejelentés után magyar nyelven is kérhetõ a vezetés.

Emília angyal és Karácsonyi Manó
A kastélymenedzsment külön programmal várja a gyermekeket az adventi hétvégeken. Emília angyal és Karácsonyi Manó minden pénteken és vasárnap délután vidám karácsonyi történetekkel szolgál a legkisebbeknek.

Karácsonyi mûhely és angyalposta
Akinek kedve van, az a vasárnaponként nyitva álló karácsonyi mûhelyben ajándékokat is barkácsolhat vagy az angyalpostán feladhatja sürgõs kívánságait.

A nyelvet is gyakorolják
A gyermekprogramok német nyelven zajlanak, de sok magyar látogató kisdiák gyakorlásnak is használja az itteni részvételt. Így a múlt vasárnapi adventi gyermekkoncertet is sok magyar látogató tekintette meg.

Gyermekszínház vasárnap
Jövõ vasárnap, december 10.-én "A jegesmedve és a gyáva nyúl " címmel színházi elõadás vár a kis vendégekre. Tárlatvezetés gyermekeknek magyar nyelven szintén lehetséges.Esterházy kastély

forrás: www.orf.at


Lakossági kapcsolatok

központi e- mail: kormend[kukac]kormend.hu
központi telefonszám: 94/592-900
fax: 94/410-623
cím:
Körmendi Közös Önkormányzati hivatal,
9900 Körmend, Szabadság tér 7.