Közbeszerzések a kisvárosban

droszler | 2007. január 09 18:04:02 | körmendi hírek |
Körmend (tm) - A közbeszerzési eljárásokról, az új szervezeti rendrõl is döntöttek a körmendi önkormányzati ülésen. Az Állami Számvevõszék is rendben találta a város közbeszerzéseit. Harminckilenc eljárást indítottak és vittek végig

A közbeszerzések elõkészítését, végrehajtását a közbeszerzési testületre bízta volna az önkormányzat, tagjai díjazás nélkül látták volna el más önkormányzati bizottsági munkájuk mellett ezt a feladatot. A gyakoribb ülésezések miatt azonban indokolttá vált, hogy továbbra is külön bizottság felügyelje a területet. Ennek elnöke Baán Miklós, tagjai Karakai József és Csák Tamás. Az önkormányzat takarékos mûködését szem elõtt tartva úgy határozott a testület, hogy a pénzügyi bizottságban dolgozók számát hétrõl ötre csökkentsék. Baán Miklós és Karakai József lemondtak pénzügyi bizottsági tagságukról, Csák Tamás pedig tiszteletdíj nélkül dolgozik.

A közbeszerzési bizottság tavalyi munkájáról is beszámoltak. A bizottság harminckilenc határozatot hozott, és 852 millió forint értékû közbeszerzésrõl döntöttek. Tapasztalataik szerint a helyi vállalkozók nem tudnak versenyben maradni a közbeszerzéseken, annak ellenére, hogy az ajánlattételi felhívást mindig elküldik nekik. Az új közbeszerzési törvény hatályba lépése óta semmilyen elõny nem adható. Tavaly csak egyszer lett helyi vállalkozás az önkormányzati megrendelés nyertese. Még nagyobb gondot kell fordítani az alapos elõkészítõ munkára. Körmenden már évek óta nem adtak be jogorvoslati kérelmet a közbeszerzések miatt, tavaly sem kifogásolták az eljárások eredményeit. Az Állami Számvevõszék vizsgálata sem tárt fel olyan hibákat, amiért azonnal intézkedni kellett volna. Megállapították, hogy át kell dolgozni a közbeszerzési eljárások döntéseinek felelõsségi rendjét, valamint pontosabban kell alkalmazni a közbeszerzési törvénynek az egybeszámításra vonatkozó szabályait.

forrás: www.vasnepe.hu


Lakossági kapcsolatok

központi e- mail: kormend[kukac]kormend.hu
központi telefonszám: 94/592-900
fax: 94/410-623
cím:
Körmendi Közös Önkormányzati hivatal,
9900 Körmend, Szabadság tér 7.