Pályázati felhívás

droszler | 2007. február 02 18:19:55 | körmendi hírek |
PÁLYÁZATI FELHÍVÁS
A CSÓNAKKIKÖTÕ ÉS A VÍZI TÚRA TÁBORHELY HASZNOSÍTÁSÁRA


Körmend város Önkormányzata Képviselõ-testülete a Körmend, a Rába-parton fekvõ, 4672 hrsz-ú ingatlanon lévõ csónakkikötõ és vízi túra táborhely hasznosítására pályázatot ír ki.

A pályázatnak tartalmaznia kell:

- Az ingatlan hasznosítására vonatkozó, szakmailag és pénzügyileg is alátámasztott, a döntéshozatalhoz szükséges mértékben részletezett hosszú távú elképzeléseket.

- Az ingatlan használata során felmerülõ költségeket (pl. közüzemi költségek, hulladékelszállítás, takarítás, karbantartás) a pályázó milyen forrásból kívánja biztosítani.

- A kiíró célja az, hogy a körmendi csónakkikötõ a vízi turizmus központjává váljon. A pályázónak ismertetnie kell, hogy ennek érdekében az ingatlan hasznosítása során milyen programokat és szolgáltatásokat kíván az ingatlant használók (jellemzõen vízi túrázók) részére biztosítani, és ennek fedezetét milyen forrásból kívánja biztosítani.

A pályázó köteles saját költségén a csónakkikötõt és vízi túra táborhelyet, valamint az Önkormányzat által meghatározott –a csónakkikötõ környezetéhez tartozó - Rába partszakaszt, területet karbantartani, a szennyezõdésektõl, uszadékoktól, hulladékoktól megtisztítani.
Az ingatlan használata során felmerülõ valamennyi költség (pl. közüzemi költségek, takarítás, szemételszállítás, szennyvíz szippantás, õrzés-védelem stb.) a nyertes pályázót terheli. A keletkezett szennyvíz elszállításának költsége szintén a nyertes pályázót terheli, melyrõl számlával kell elszámolnia az önkormányzat felé. A csónakkikötõ nem rendeltetésszerû használatából eredõ károkat a nyertes pályázó köteles az Önkormányzatnak megtéríteni. A csónakkikötõ területén politikai tevékenység nem folytatható. A nyertes pályázónak nyilvántartást kell vezetnie a szolgáltatást igénybevevõk számáról. A nyertes pályázónak továbbá rögzítenie kell az összes olyan igényt, elképzelést, amit a csónakkikötõ még hatékonyabb, az igényeknek még jobban megfelelõ hasznosítása érdekében a vízi túrázók jeleznek.

A pályázónak a fenti feltételek elfogadásáról pályázatában kifejezetten nyilatkoznia kell.

A csónakkikötõ hasznosítására az Önkormányzat határozott idõre, egy évre köt szerzõdést a nyertes pályázóval. Az önkormányzat 2007. december 31-ig terjedõ mûködtetés tapasztalatai után újratárgyalja az üzemeltetés feltételeit a nyertes pályázóval. A tárgyalás során meg kell vizsgálni azt, hogy a nyertes pályázónak mit sikerült és esetleg mit nem sikerült az elképzeléseibõl megvalósítani, és mit kell tenni azért, hogy a körmendi csónakkikötõ a Rábán zajló vízi turizmus központja lehessen. A tárgyalás során továbbá meg kell vizsgálni a csónakkikötõ bérleti díj ellenében történõ bérbe adásának lehetõségeit is. A tárgyalást követõen dönt az Önkormányzat arról, hogy meghosszabbítja-e a szerzõdés hatályát a nyertes pályázóval.
A csónakkikötõ használatát, hasznosítását az elsõ évben térítésmentesen biztosítja az Önkormányzat a nyertes pályázónak. Ennek megfelelõen a nyertes pályázó a csónakkikötõ hasznosítása során nyereségszerzõ tevékenységet nem folytathat.

A pályázat benyújtásának helye, határideje:
Polgármesteri Hivatal, Körmend, 2007. február 14. 16.00 h.


Lakossági kapcsolatok

központi e- mail: kormend[kukac]kormend.hu
központi telefonszám: 94/592-900
fax: 94/410-623
cím:
Körmendi Közös Önkormányzati hivatal,
9900 Körmend, Szabadság tér 7.