Létszámcsökkentés az intézményeknél

droszler | 2007. február 04 09:47:52 | körmendi hírek |
Körmend város önkormányzati képviselõ-testülete január 25-­én tartotta meg idei évi elsõ ülését, melyen a városatyák a polgár­mester elmúlt idõszakban végzett tevékenységét ismertetõ tájé­koztatója után összesen 12 nyilvános és 3 zárt napirendi pontot tárgyaltak meg. Egyebek mellett módosították a város helyi épí­tési szabályzatáról és Körmend szabályozási tervérõl 2003. de­cemberében alkotott rendeletet és a településszerkezeti tervet.

Legfajsúlyosabbnak a folyó ügyek között szereplõ 2007. évi önkormányzati és cigány kisebb­ségi önkormányzati költségveté­sekkel, azok tervezésével kap­csolatos napirend bizonyult, amelyben 10 önkormányzati in­tézmény esetében alkalmazotti létszámcsökkentést határoztak meg és hagytak jóvá, összesen 27 dolgozót érintõen.
Ezek részletezve a követke­zõk: a bölcsõde intézményi al­kalmazotti létszámát 3, a Mátyás király utcai óvodánál 2, a Köl­csey Utcai Általános Iskola és Alapfokú Mûvészetoktatási In­tézménynél 5, az Olcsai-Kiss Zoltán Általános Iskolánál szin­tén 5, a Somogyi Béla Általános Iskolánál 2, a kulturális központ­nál 3, a Faludi Ferenc könyvtári intézményegységnél I, Körmend Város Gondnokságánál 3. a pénzügyi GAMESZ-nél 1, a Batthyányné Coreth Mária Óvoda esetében pedig 2 fõvel kívánják csökkenteni.

E napirendhez kapcsolódóan meghatározták az általános isko­lai napközis csoportok számát is. A Kölcsey utcai iskolában a 2007/2008-as tanévtõl 6 napkö­zis és 2 tanulószobai, az Olcsai iskolában 5 napközis és 2 tanuló­szobai, a Somogyi iskolában 6 napközis és 2 tanulószobai, a Hunyadi utcai iskolában pedig 5 délelõttös osztály és 1 napközis csoport mûködtethetõ majd.
Az idei év februárjától minden isko­lában 1 fõvel csökkentették az igazgatóhelyettesek számát. A városatyák határozata értelmé­ben az óvodákban óvodavezetõ­helyettesi státuszban csak egy fõ alkalmazható.

Oktatással és neveléssel kap­csolatos a testület azon döntése is, miszerint az általános iskolák között a jövõben biztosítani kell az áttanítások lehetõségét. Hatá­rozat született arról is, hogy a testület elé legkésõbb a márciusi ülésre elõterjesztést kell készíte­ni a Kölcsey Utcai Általános Is­kola és Alapfokú Mûvészetokta­tási Intézmény valamint a zene­iskola alapító okiratúnak módo­sításával kapcsolatban.
A képviselõ-testület a közel­jövõben felülvizsgáltatja az in­tézmények mûködésével együtt­járó technikai feladatok ellátását, és ezzel kapcsolatban az intéz­ményi létszámokra történõ kihatással javaslattervezetet állít ösz­sze.

Tóth László

Rábavidék
XVIII. évfolyam 2. szám


Lakossági kapcsolatok

központi e- mail: kormend[kukac]kormend.hu
központi telefonszám: 94/592-900
fax: 94/410-623
cím:
Körmendi Közös Önkormányzati hivatal,
9900 Körmend, Szabadság tér 7.