Ismét Picture-On rockfesztivál

droszler | 2007. február 04 19:53:44 | kultúra |
Szentpéterfa, Bildein - Ez a nyár sem múlhat el rockfesztivál nélkül Bildeinben, illetve világzenei fesztivál nélkül Szentpéterfán. A határ menti szomszédok bõvítenék kínálatukat.

Öt éve rockfesztivál
Bildein és Szentpéterfa öt éve, 2002-ben európai uniós forrásokból nyertek támogatást határon átnyúló együttmûködési projektek megvalósítására. Ezekbõl a forrásokból indították el Bildeinben és Szentpéterfán a Picture-On elnevezésû rockfesztivált. A burgenlandiak a rockzenét választották, a szentpéterfaiak pedig a világzenei fesztivált (Petno).



Bõvítik a repertoárt
Idén lejár az ötéves EU-s támogatás, ez azonban nem jelenti azt, hogy véget érnének a közös rendezvényeink, sõt szeretnénk kibõvíteni a repertoárunkat, mondja Kohut Miklós - Szentpéterfa polgármestere és magyar fõszervezõ. "Idén ugyanis további osztrák, valamint szándékaink szerint román és horvát településeket vonnánk be a programba", mondja Kohut.

Utazás az országok között
"Terveink szerint július elején rendeznénk Szentpéterfán a világzenei fesztivált, augusztus elején pedig Bildeinben a rockfesztivált, továbbá színházi tagozata, illetve kulináris része is lenne a határon átnyúló projektnek. A rendezvényeket, a települések zenekarait, a színjátszó csoportokat utaztatnánk az országok között, közben megismerkednénk egymás ételeivel, italaival, hagyományaival, szokásaival, kultúrájával", mondja a magyar fõszervezõ.

Besho drom és Thompson
Idén is nívós mûsorral készülnek a szervezõk, terveik szerint Bildeinbe a diákszigeten fellépõ zenekarokat várnak. A világzenei fesztiválra pedig idén is várják a Besho drom együttest, a Bojtorjánt, és új vendégként Horvátországból a Thompsont.




Picture on fesztivál

Forrás: www.orf.at


Lakossági kapcsolatok

központi e- mail: kormend[kukac]kormend.hu
központi telefonszám: 94/592-900
fax: 94/410-623
cím:
Körmendi Közös Önkormányzati hivatal,
9900 Körmend, Szabadság tér 7.