Új magyar képzési szerverfelület

droszler | 2007. február 08 12:58:25 | közérdekü |
Az UMIZ bemutatja az eduHu" új magyar képzési szerverfelületet. Az önálló képzési platform egyben mérföldkõ is az UMIZ eddigi fejlesztései körében és egy új idõszakot vezet be az intézmény fejlesztési stratégiájában és súlypontjaiban.


Célja: a magyar nyelv elsajátítása

Az új portál célja a magyar nyelv elsajátítása és továbbfejlesztése. Feleülete ebbõl eredendõen német nyelvû! Elsõ modulként egy kezdõk számára készített szógyakorló program lett elindítva. Ez az egység kb. 1000 szópárost tartalmaz hozzá tartozó, könnyen érthetõ grafikonokkal. Igy az érdeklõdõ igen könnyen fel tud építeni egy magyar alapszókincset.


Hangpróba, tanulás, gyakorlás
A feladatok 28 tematikus fejezetre vannak bontva. Témakörönként a következõ tanulási fázisoknak megfelelõen került megszerkesztésre a feladathalmaz: hangpróba, tanulás, gyakorlás, ellenõrzés és vizsgafázis. Az adatgyûjtés során több mint ezer szerzõi jogszabad grafikon lett összegyûjtve.



Pedagógiailag bevált
A hangpróba kezdõk számára biztosítja a magyar nyelv kiejtésének helyes mintáját. A tanulási fázisban a tanuló kinyomtatja a .pdf , .doc vagy .txt formátumban is rendelkezésre álló leckét. Az E-learning feladat gyakorlása folyamán a tanuló pedagógiailag bevált online-kartotékarendszer segítségével sajátítja el a megtanulandó szavakat.



UMIZ


forrás: http://www.orf.at


Lakossági kapcsolatok

központi e- mail: kormend[kukac]kormend.hu
központi telefonszám: 94/592-900
fax: 94/410-623
cím:
Körmendi Közös Önkormányzati hivatal,
9900 Körmend, Szabadság tér 7.